Donar verliest in slotminuut van Leiden

sport
Lance Jeter van Donar doet een schotpoging (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen koploper ZZ Leiden verloren. De ploeg kwam in het laatste kwart sterk terug van een achterstand van 16 punten, maar verloor toch: 76-81.

De openingsfase was voor de Groninger basketballers, die na 7 minuten op een 14-6 voorsprong stonden. Worthy de Jong van Leiden zorgde met een driepunter in de buzzer voor een 23-17 stand na het eerste kwart. In het tweede kwart kwam Leiden al snel langszij, mede door de met scherp schietende Worthy de Jong. Bij rust stond Donar 2 punten voor: 39-37. In het derde kwart miste Donar veel schoten, terwijl Leiden uitliep naar 56-67 aan het eind van het kwart.

Binnen een minuut in het laatste kwart was het al 56-72 en leek een overwinning er niet meer in te zitten. Toch kwam Donar daarna sterk terug. Na twee driepunters van Arvin Slagter achter elkaar en een lay-up van Lance Jeter was het opeens 76-76, met nog anderhalve minuut op de klok. Leiden wist de wedstrijd vervolgens toch te winnen door een tweepunter en een driepunter van spelverdeler Maurice Watson.

Topscorers bij Donar waren Rienk Mast met 19 punten, Drago Pasalic met 13 punten en Arvin Slagter met 12 punten. Bij Leiden waren Worthy de Jong en Darius Thompson topscorer met beiden 19 punten.

Donar blijft op de vierde plaats staan in de Dutch Basketball League en heeft 38 punten uit 30 wedstrijden. Komende donderdag speelt Donar alweer de volgende wedstrijd. Die is in Rotterdam, tegen Feyenoord.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *