Dames GHHC pakken punt tegen Oranje-Rood

GHHC viert de gelijkmaker in de laatste minuut. Foto: Jacob Gunter

De hockeydames van GHHC hebben zondag in een spectaculair duel tegen Oranje-Rood een puntje behaald. De wedstrijd eindigde in 4-4, dankzij een benutte strafcorner van Marle Brenkman in de slotfase.

GHHC kwam in Eindhoven in de 7e minuut op voorsprong dankzij een strafcorner van Willemijn Kuis-Bos. In de 14e minuut scoorde Lisa Scheerlinck de gelijkmaker voor Oranje-Rood. Willemijn Kuis-Bos zorgde in de 20e minuut, opnieuw via een strafcorner, voor de 2-1 voorsprong voor het team uit Haren.

In de 43e minuut zorgde Noor Hakker zelfs voor een 3-1 voorsprong, weer uit een strafcorner. Daarna zette Oranje-Rood een tandje bij: Yibbi Jansen (tweemaal) en Maria Jose Granatta zetten GHHC op een 4-3 achterstand. Het leek opnieuw uit te draaien op een nederlaag voor de noordelingen, tot Marle Brenkman kort voor tijd voor de 4-4 eindstand zorgde.

GHHC blijft 12e en laatste met 8 punten uit 20 duels. Bloemendaal staat op 9 punten en Huizen op 10. Met nog twee duels te gaan blijft de kans op degradatie voor GHHC dus groot. Alleen de nummer 12 degradeert rechtstreeks.