Flinke rookontwikkeling bij woningbrand Oude Ebbingestraat

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In de Oude Ebbingestraat in de Groningse binnenstad heeft maandagavond korte tijd brand gewoed in een woning. De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling.

De melding van de brand kwam rond 22.55 uur binnen waarop de brandweer uitrukte met twee bluswagens en een hoogwerker. “In de straat staat flink wat rook”, zag incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “De straat tussen de Ebbingebrug en de kruising met de Hofstraat is door de hulpdiensten afgezet.” Volgens 112groningen.nl woedde de brand in een woning op de bovenste verdieping boven een winkel. Het vuur kon door middel van een binnenaanval snel bedwongen worden.

Behalve de brandweer kwam ook een ambulance ter plaatse. “Eén persoon is in de ambulance gecontroleerd”, vertelt Ten Cate. “Daarna is het slachtoffer in de ziekenauto overgebracht naar het ziekenhuis.” Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, en hoe groot de schade is, is onbekend.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *