Beverfamilie bij Zuidlaardermeer vanaf vandaag 24 uur per dag live te volgen

nieuws
Foto: Screencap uit video Het Groningen Landschap

Vanaf vandaag tot en met juni is een beverpaartje uit het Hunzedal 24 uur per dag live te volgen. Het Groninger Landschap heeft twee camera’s geplaatst bij een beverburcht in het Hunzedal, één buiten en één in de burcht.

         

Het is voor het eerst in Nederland dan wilde bevers in hun burcht worden gefilmd. In 2018 werd duidelijk dat natuur niet te sturen valt. Ook toen werden kleine camera’s geplaatst, maar lieten de bevers zich niet of nauwelijks zien. Alwin Hut, natuurbeheerder van Het Groninger Landschap, is blij met de camera’s:  “Ik ben blij dat we dit jaar zonder enige verstoring de wilde bevers nu kunnen volgen. Het zou geweldig zijn om dit voorjaar de geboorte van beverjongen live te kunnen zien.”

Kijkers kunnen filmtips insturen, met beste momenten uit de streams. De filmtips worden dan op de website . De livestreams en filmtips zijn tot en met juni 2019 te bekijken via: www.groningerlandschap.nl/dichtbijdebever.