Belangrijke zege GRC Groningen, zorgen voor Stadspark groter

nieuws
Foto Andor Heij

In de zondag Eerste Klasse F deed GRC goede zaken in de strijd om lijfsbehoud, Stadspark blijft na een thuisnederlaag tegen Emmen flink in de zorgen.

Door Martijn Minnema

Dure punten voor GRC

GRC boekte op bezoek bij middenmoter FVC een zeer nuttige zege. Nadat de laatste zes duels slechts twee punten opleverden was er nu weer eens winst. Dankzij twee treffers van Karim Layeb (17’en 35′ minuut) nam GRC een 0-2 voorsprong. Kort voor rust scoorde Robin Hollander de aansluitingstreffer. Na rust werd niet meer gescoord.

GRC slaat door deze zege een gat van zes punten met Stadspark. Die staan op de eerste nacompetitie plek tegen degradatie. Volgende week staat GRC-Stadspark op het programma.

Stadspark verliest van koploper Emmen

Stadspark ging kansloos onderuit tegen koploper Emmen, het werd in het Stadspark 1-4. Bij rust stond het al 0-2 door twee binnen het half uur gescoorde treffers van Sander de Grote. Kort na rust liep Emmen via twee treffers van Nick kroeze uit naar 0-4 waarna Cedwin Tel de eer redde voor Stadspark.

De achterstand op de veilige elfde plek, waar GAVC staat, is 4 punten, bovendien heeft GAVC een wedstrijd minder gespeeld. Ook rechtstreekse degradatie is nog mogelijk, de voorsprong op de hekkensluiter Nieuw Buinen is maar 3 punten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *