Aldi verdwijnt uit binnenstad

nieuws

Donderdag 25 april om 18.00 uur valt het doek voor de binnenstad-Aldi aan de Rode Weeshuisstraat. Ervoor in de plaats komt een ‘nieuw levendig stuk publieke binnenstad’.

Op de plek van de supermarkt komt een plein met een terras dat Stalplein gaat heten en een Mercado oftewel een markthal en daarboven veertig appartementen. Op de plek van het nabij gelegen voormalige magazijn van V&D komen winkels met daarboven nog eens ruim twintig appartementen. De verwachting is dat het een en ander eind 2020 klaar is.

De klanten van de Aldi aan de Rode Weeshuisstraat worden doorverwezen naar het filiaal aan Beren 10.

Deel dit artikel:

 1. Gekke plek voor het terras. De huidige Stalstraat is een nogal onguur achteraf-steegje, zo tussen de hoge gebouwen.

  Maar goed, ik vermoed dat de projectontwikkelaar een voorschot neemt op het onvermijdelijke: sloop van het gigantische V&D-pand wat er nu voor staat. Te groot voor welke winkel dan ook in de 21e eeuw, dus weg ermee, en vervangen door iets met beneden winkels en erboven ongetwijfeld erg dure appartementen.

 2. Gezellige binnenstad zonder OV, als de bussen straks buiten het centrum bij de Stadsschouwburg stoppen. Wat zal het druk zijn op dat terras in aanmerking nemende, dat ook het Westcore hotel en Merckt ook terrassen hebben. Wel terrassen geen OV.

   1. Het Monstrum is iets wat alleen in jouw hoofd leeft Arie. Het Forum, een architectonisch project van wereldklasse past prima in de stad.

 3. Marc,
  HET MONSTRUM leeft alleen in mijn hoofd ?
  Zullen we eens een oproep doen aan mensen die HET MONSTRUM wel/niet verafschuwen?
  Durft u die uitdaging aan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *