Aardbeving van 1.8 in Ten Post

nieuws
foto: luca.m./Flickr.com

In Ten Post was er donderdagavond een aardbeving. Diverse mensen hebben de beving gevoeld.

Volgens het KNMI had de beving een kracht van 1.8 op de schaal van Richter. De beving vond plaats op een diepte van drie kilometer.

De aardbevingen in de provincie Groningen worden veroorzaakt door de gaswinning.

Deel dit artikel:

 1. Als je langs Ten Post rijdt zie je dat de tijdelijke woningen al bijna klaar zijn. De verstevigingsoperatie kan dus zowat beginnen. Al denk ik niet dat het met 1.8tjes echt nodig is :p

 2. @doe, maar het geld zou dan wel gaan naar de mensen die last ondervinden van de gaswinning. In tegenstelling tot wat de traditionele partijen hebben gedaan en waarbij het Noorden nauwelijks heeft geprofiteerd van het gas. Er is onder druk van Europa ook miljarden gas ruim onder de marktprijs verkocht aan Italië, om te zorgen dat die geen gas uit Rusland zouden halen. Inmiddels is juist Duitsland een tweede gaspijp naar Rusland aan het aanleggen omdat ze aan het gas willen. Sterker, ze krijgen daar een paar honderd euro extra als je je huis aansluit op gas. En nu kan de Groninger ook nog eens minimaal 30K aan extra hypotheek nemen om zijn woning van het gas te halen. Het is zo triest dat je erom moet lachen. Pomp maar 5 jaar door en geef die winsten aan de Groningers, dan lachen wij ons rot in duurzame aardbeving bestendige villa’s en een basisinkomen.

 3. Dat u nog steeds de illusie hebt en gelooft dat het opeens stoppen met het winnen van het gas (2000 miljard kuub gas opgepompt in de afgelopen 60 jaar) … en dat daarom de aardbevingen ook abrupt zullen stoppen, komt U van een koude kermis thuis.
  De aardbevingen zullen waarschijnlijk nog heftiger worden dan die van de zwaarste tot nu toe ( 2012 in Huizinge, magnitude 3,6..)..en zullen de komende tientallen jaren te pas en te onpas doorgaan met alle gevolgen van dien.
  De gehele provincie zal zakken incluis de zeeweringen.
  Men zal dus de dijken versneld moeten verhogen om zo extra tijd te creëren om het probleem op te lossen.
  Misschien de Co2 gewoon diep de grond in ter compensatie/vervanging van het verdwenen gas ?
  Ondertussen weet “zelfs ik”..dat het je reinste onzin is om het Co2 (zogenaamd veroorzaakt door de mens) als een probleem te zien.
  U wilt niet weten hoeveel de Nu 600 ( lees zeshonderd) werkende vulkanen over de hele wereld de lucht in gooien…
  .. PER DAG .!!!
  Het is puur geldklopperij en bangmakerij en enkele mensen geilen “Nijpels ..Klaver..en consorten” er op om dagelijks in het nieuws te komen met klimaat rampscenario’s, scenario’s waar U de broek vol van krijgt.
  Diegene die verantwoordelijk is voor het opwarmen van onze aarde, komt elke morgen op in het oosten… en gaat onder in het westen. !!
  Al miljarden jaren lang.
  Dat het vroeger ook andersom is geweest ( opkomen in het westen en onder in het oosten ..) gaat er bij de meesten niet in .
  Het zij zo ..
  Ik ben benieuwd hoelang dit Kabinet en de Shell en de NAM ( 1 pot nat) de boel zullen traineren zodat men zo weinig mogelijk geld kwijt is aan de bewoners in onze Provincie.
  Uiteindelijk zullen de Groningers de kind van de rekening zijn ..en niet alleen wij ..Groningers ..
  Want ons rariteiten kabinet wil het klimaat redden ..met een grote som geld ..en dan klaar opgelost ..
  Je kan nog beter tijdens het paasvuur de miljarden in het vuur gooien ..dan hebben we er tenminste nog lol aan maar weggegooid is het sowieso ..
  De ( MICRO) druppel die energetisch en Co2 technisch ons land voorstelt mag geen naam hebben.
  Als de zon ( zoals het nu lijkt) op een absoluut minimum is ..dus helemaal geen zonnevlammen te zien zijn ..dan wordt het koeler ..
  Deze koelte ( van de zon) zal de komende tientallen jaren er voor zorgen dat we massaal van het gas afhankelijk blijken te zijn ..en we stoken misschien wel extra Co2 om deze ( natuurlijke) afkoeling tegen te gaan .
  Net zo’n waanzin als wat ze nu van plan zijn om de “opwarming”..tegen te gaan .
  Waanzin ..
  En de “ondernemers” en het rijk ( de grootste ondernemer) lacht in het vuistje ..meer angst ..meer belastingen ..meer geld ..voor hun ..terwijl het geen reet helpt.

  http://mijnoverdenkingen.blogspot.com/2018/12/e-mailtje-posting-aan-wierd-duk-thema.html
  en deze van 5 jaar geleden
  https://mijnoverdenkingen.blogspot.com/2014/01/er-gaat-niets-boven-groningen-toch.html

   1. En dat allemaal voor 0,000007 graden. Als er een vulkaan uitbarst met veel stof die de zon weerkaatst, wordt is het misschien weer 2 graden koeler over 100 jaar.

    Mensen in Groningen hebben niets overgehouden aan het gas en zullen er niets aan overhouden. Het zal al een wonder zijn als men materieel en immaterieel wordt gecompenseerd. Maar dat zal ook nog tientallen jaren kunnen duren, rekken, rekken, niet betalen is het motto. Liever een paar miljoen naar managers en loketjes zodat men kan zeggen dat er al tientallen miljoenen zijn besteed… maar waaraan is de vraag… aan loketjes dus. en onderzoekjes. Dus wat dat betreft, de FvD lijkt nog een betrouwbaarder partij dan de partijen die willen en wetens het gas hebben laten winnen en nep onderzoekjes lieten uitvoeren dat er niets aan de hand was met bodemdaling. Niet eventjes, maar tientallen jaren liegen en bedriegen. Tot de dag van vandaag en waarschijnlijk nog de komende jaren.

    En dan zouden we ‘van het gas’ moeten. Nog een keer opzadelen met kosten om een woning gasvrij te maken terwijl heel Duitsland aan het Russisch gas gaat. Hebben we het nog niet over Merkel die vooral goedkoop gas wil om meer auto’s te maken. Je weet wel die Duitse auto’s die allemaal in het nieuws komen wegens gesjoemel met uitstoot en daarvoor miljarden subsidies kregen Maar deze zijn “to big to fail” en wordt de hand boven het hoofd gehouden. Net Tesla.

    Ik weet wel wat GroenLinks en alle oude partijen zouden doen met de compensatiegelden. Die gaan niet naar de burger, maar naar windparken om zo gasloos te worden en de horizon te vervuilen. Of ze betalen er opeens een tram mee. Ze loeren allemaal op die compensatiegelden, maar ze willen dat er geen cent bij de burger komt, zij willen het wel uitgeven voor de gedupeerden. Zij weten het immers beter. Dat vertrouwen moet je ze niet geven, ze hebben het gas van Groningen a gejat en de risico’s op aardbevingen verzwegen. Ze willen zelfs de contracten met Shell en de overheid niet publiceren. Dan weet je wel genoeg, ze hebben Groningen verkocht aan NAM en Shell. De FvD zegt tenminste wat ze doen en hopelijk doen wat ze zeggen als ze de kans krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *