Aanleg nieuwe kunstgrasvelden stilgelegd

nieuws
Foto Andor Heij: Bal op kunstgras

De gemeente is gestopt met het aanleggen van twee kunstgrasvelden zonder rubberen korrels. Het stadsbestuur wil niet het risico lopen dat de KNVB de velden afkeurt.

Er moeten zeven nieuwe velden komen. Twee ervan worden binnenkort al opgeleverd bij GVAV-Rapiditas en HFC ’15. Volgens wethouder Inge Jongman van Sport gaat de voetbalbond echter over tot andere methodes om de velden te keuren. Jongman voelt zich klemgezet door de KNVB omdat de bond tijdens de wedstrijd de regels heeft veranderd.

De gemeente heeft nu een dilemma: ze wil geen velden met rubberen korrels aanleggen omdat die slecht zijn voor de gezondheid en het milieu. Velden zonder rubberen kogels, de zogenoemde ‘non-infill’-velden,  worden mogelijk afgekeurd door de voetbalbond. En de vijf velden die nog moeten worden aangepakt, zijn hoe dan ook aan vervanging toe.

Volgens het contract dat de gemeente met de leverancier heeft afgesloten, moet deze velden aanleggen die voldoen aan de eisen van de KNVB. Dat betekent dat de leverancier verantwoordelijk is voor de kosten, mocht de voetbalbond de nieuwe velden toch afkeuren.