Water Natuurlijk winnaar waterschapsverkiezingen

nieuws
Foto: Robert Wieringa voor Waterschap Noorderzijlvest

Water Natuurlijk is de grote winnaar van de waterschapsverkiezingen van woensdag. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag.

Water Natuurlijk kwam bij zowel waterschap Noorderzijlvest als Hunze en Aa’s op ruim 37 procent van de stemmen. In 2015 was dat nog resp. 24 en ruim 26 procent.

De tweede partij is en blijft de PvdA, met zo’n 20 procent bij beide waterschappen. Vier jaar geleden behaalde de PvdA nog 17 procent. De ChristenUnie, VVD en Betaalbaar Water volgen met ieder zo’n 8 procent van de stemmen.

De opkomst bedroeg 48,8 procent voor Noorderzijlvest en 55,6 procent voor Hunze en Aa’s. Dat is iets lager dan de opkomst voor de Provinciale Statenverkiezingen; die lag op 57,8 procent.

Deel dit artikel:

 1. Water Natuurlijk had ook een groot voordeel door geheel links op de lijst te staan, veel mensen zagen hun partij er niet tussen staan en kiezen dan voor deze optie. Net zoals de mensen die zich er niet in verdiept hebben is deze keuze veelal gebruikt.

 2. Waterschappen zijn anno 2019 nu toch echt wel achterhaalde instituten, de waterschappen hadden gewoon een op een overgeheveld moeten gaan worden naar de provincies. Nu blijven wij opgescheept zitten met instituten welke honderden miljoenen, landelijk zelfs miljarden in de min staan, waar deze schuldenlasten na onderdeel van provinciale waterstaat te zijn geworden, landelijk met honderden miljoenen per jaar omlaag gebracht kunnen worden en daardoor ook de schuldenlast definitief ingelost kan gaan worden.

  1. Dank je de koekoek, met al dat provincieoverschrijdend water in dit land.
   Als dat over verschillende overlegorganen / instanties heen moet, dan voel ik al toepasselijk: nattigheid.

   1. Denk jij dat dit nu dan anders gaat? Sterker nog, zelfs tussen provinciale waterstaat en bijvoorbeeld Noorderzijlvest, blijkt men bij het waterschap zo arrogant te zijn dat waarschuwingen over een gerede kans op overstroming van een kanaaldijk door medewerkers van de provincie werd afgedaan met woorden als: zolang onze medewerkers dit niet zelf constateren, gaan wij daar verder geen aandacht aan schenken.

 3. De waterschappen moeten vooral blijven, we kunnen eenvoudigweg niet zonder.
  Er moet ‘zelfs’ veel meer geld naar toe! Dat kan bijvoorbeeld gehaald worden bij grote vervuilende bedrijven, daar is kapitaal ZAT (in plaats van dat het naar aandeelhouders gaat waar het geld bijna letterlijk tegen de plinten op klotst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *