Vlot moet visdiefjes het hof maken op Kardinge

In het Kardingermeer drijft sinds woensdag een broedeiland voor visdiefjes. Het eiland is er gekomen op initiatief van Natuurmonumenten.

“De afgelopen jaren hebben we in het meer geëxperimenteerd met kleinere broedeilandjes maar deze bleken gevoelig voor de golven”, vertelt boswachter Reiner Hartog. “Afgelopen herfst kwamen we in contact met een aantal mannen uit het dorp Noorddijk en zo is het idee ontstaan om een groot vlot te bouwen waar visdiefjes op kunnen broeden.”

Een vlot voor deze vogels noemt Hartog belangrijk. “Ze kunnen nu in alle veiligheid en rust hun eieren uitbroeden. Visdiefjes zitten normaal langs de oever en daar zijn ze erg kwetsbaar voor jagers.” De mannen uit Noorddijk hebben het vlot gebouwd met tempex en eikenhout. “Ik ben trots”, zegt bouwer Rolf Mulder. “Zojuist toen we het vlot op z’n plek voeren vlogen er direct een aantal visdiefjes over heen. Heel mooi om te zien.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *