Verkiezingsdebat OOG Radio gaat dinsdag niet door

nieuws
Foto: Annelies van Santen

Het verkiezingsdebat dat OOG Radio in samenwerking met het Groninger Forum dinsdagmiddag uit zou zenden vanuit de Openbare Bibliotheek gaat niet door.

Aanleiding is de aanslag in Utrecht waardoor de verkiezingscampagnes van de politieke partijen stil zijn komen te liggen. “Er is vanavond een vergadering geweest waarbij alle lijsttrekkers en de Commissaris van de Koning René Paas (CDA) aanwezig waren”, vertelt presentator Ecco van Oosterhout van OOG Radio. “Daarin is besloten dat omwille van de situatie in Utrecht het beter is om niet deel te nemen aan het debat.” Van Oosterhout noemt het jammer. “Natuurlijk. In verschillende opzichten is het jammer. Anderzijds is het ook erg begrijpelijk.”

De uitzending dinsdag zou het tweeluik-verkiezingsdebat compleet maken. Maandag werd het eerste debat gehouden. Deze werd rond 12.45 uur afgebroken toen de ernst duidelijk werd van wat zich in Utrecht had afgespeeld. Tegelijkertijd werd ook door de politieke partijen besloten om hun campagnes tot nader order stil te leggen.

Deel dit artikel: