Verkiezingsdebat OOG Radio gaat dinsdag niet door

nieuws
Foto: Annelies van Santen

Het verkiezingsdebat dat OOG Radio in samenwerking met het Groninger Forum dinsdagmiddag uit zou zenden vanuit de Openbare Bibliotheek gaat niet door.

Aanleiding is de aanslag in Utrecht waardoor de verkiezingscampagnes van de politieke partijen stil zijn komen te liggen. “Er is vanavond een vergadering geweest waarbij alle lijsttrekkers en de Commissaris van de Koning René Paas (CDA) aanwezig waren”, vertelt presentator Ecco van Oosterhout van OOG Radio. “Daarin is besloten dat omwille van de situatie in Utrecht het beter is om niet deel te nemen aan het debat.” Van Oosterhout noemt het jammer. “Natuurlijk. In verschillende opzichten is het jammer. Anderzijds is het ook erg begrijpelijk.”

De uitzending dinsdag zou het tweeluik-verkiezingsdebat compleet maken. Maandag werd het eerste debat gehouden. Deze werd rond 12.45 uur afgebroken toen de ernst duidelijk werd van wat zich in Utrecht had afgespeeld. Tegelijkertijd werd ook door de politieke partijen besloten om hun campagnes tot nader order stil te leggen.

Deel dit artikel:

  1. De politiek probeert een Erdogannetje Het komt ze niet uit deze nieuwe aanslag op westerse normen en waarden uit te moeten leggen. De kop in het zand steken omdat de aanslag hen ongelegen komt. Behalve dan voor Rutte, die kan het weer gebruiken als minister president en andere partijleden van diverse partijen om betrokkenheid te veinzen. De VVD campagne draait gewoon op volle toeren.

    Ik wil gewoon weten wat de punten zijn. Er is elke maand wel een liquidatie van de mocro maffia. Dan leggen we de maatschappij toch ook niet stil.

    Kom op lokale partijen, jullie laten je mond toch niet snoeren door de mensen die Groningen in de grond laten zakken! Er gaan zometeen weer miljarden naar die zogenaamde problemen terwijl aardbevingsslachtoffers geen cent zien. Geld wat er naar Groningen gaat, gaat naar allerlei projectjes maar geen cent naar de mensen wiens huizen op instorten staan.

    Rutte, Jesse, Jetten, allemaal veinzen ze betrokkenheid voor stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *