Studenten bedenken bril om blinde mensen te laten ‘zien’

nieuws
Foto: Tim van der Kuip

Een bril die vertelt wat je om je heen ziet is de beste uitvinding geworden van de 5G Student Battle van 5Groningen. Deze ‘Battle’ werd afgelopen weekend gehouden bij de Energy Barn op het Zernike.

De bril wordt aangestuurd door het 5G-netwerk en vertelt de drager wat ze zien. Daardoor kunnen blinden en slechtzienden een beeld krijgen van hun omgeving. Momenteel is de bril een prototype, maar KPN heeft al aangegeven dat zij interesse heeft in het concept. KPN wil over twee jaar graag 5G lanceren en daardoor kan de bril overal functioneren.

In totaal was er 5000 euro prijzengeld te verdienen voor de studenten. Dit geld ging naar verschillende ontwerpen. Zo bedachten studenten een tag aan je fiets, zodat je die altijd terug kan vinden met je mobiel en bedachten studenten een systeem dat bijhoudt hoeveel mensen op welke plek op een festival zijn en waar je het beste je drankje kan halen.

Deel dit artikel:

  1. Wat een vreselijke kop, alsof je door zoon bril op te zetten je zicht ineens weer terug krijgt. Verder is het plan op zich goed, maar vind het wel vreemd hoe dit soort initiatieven de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *