Categorieën: Nieuws

Straatverlichting gaat automatisch storingen doorgeven

Langs het Söllepad tussen Gravenburg en de Friesestraatweg komen nieuwe lichtmasten. De lichtmasten krijgen apparatuur waarmee storingen automatisch worden doorgegeven aan de gemeente. Groningen gaat deze techniek de komende jaren in vrijwel de gehele gemeente doorvoeren.

Met deze apparatuur kunnen de lichtmasten ook op afstand worden gedimd en aan- of uitgezet. De lichtmasten langs het Söllepad krijgen de nieuwste ledlampen. Een groot deel van de verlichting komt te staan onder de aanwezige hoogspanningslijnen. Daarom zijn de lichtmasten lager dan normaal. De lamphouders zijn cilindervormig en slank van ontwerp. Hierdoor is er minder kans op aanrijdschade door bijvoorbeeld landbouwvoertuigen.

In tegenstelling tot de huidige lichtmasten op deze plek, worden de nieuwe lichtmasten aangesloten op een stroomkabel. Op verzoek van bewoners van Gravenburg heeft de gemeente in 2017 langs het Söllepad drie lichtmasten met zonnepanelen geplaatst. Helaas voldeed deze verlichting niet. Door problemen met de accu’s gaven de lampen te weinig licht.

Johannes Rienks

Bekijk reacties

  • Meldingen worden nu door inwoners doorgegeven enkele vind er daarna in de regel pas na enkele dagen tot enkele weken reparatie plaats. Gaat men na het installeren van deze melders nu dan wel direct opvolgen en repareren?

  • Toch eigenlijk idioot. Mensen doen soms al jarenlang moeite om een storing door te geven aan een lantarenpaal(of ander openbaar iets) en dan is er altijd een smoes om er niet mee te hoeven doen. (geen geld, de leverancier is ziek, de ambtenaar is er niet of heeft last van ......., OOGTV staat er niet naast te filmen hoe fantastisch de gemeente wel niet is, er moet eerst worden uitgezocht van wie welk onderdeel van de lantarenpaal is, etc, enz, usw, )

    En nu wel een lantarenpaal volplempen met apparatuur, wat weer extra elektriciteit gebruikt. Dat is volslagen nutteloze energiehonger.

    Kijk daar zouden de klimaatspijbelaars moeite mee moeten hebben. Maar dan zijn ze er niet...

  • IOT=5G, waarover 180 wetenschappers hun zorgen hebben uitgesproken.
    https://www.jrseco.com/nl/eu-5g-appel-wetenschappers-waarschuwen-voor-mogelijke-ernstige-gezondheidseffecten-van-5g/
    ("In een oproep aan de Europese Unie waarschuwen meer dan 180 wetenschappers en artsen uit 36 landen voor het gevaar van 5G, dat zal leiden tot een enorme toename van onvrijwillige blootstelling aan elektromagnetische straling")
    Voorzorgsbeginsel...

    En ik mag hopen dat het LEDlicht een warme uitstraling heeft, want LED heef niet de meest gezellige uitstraling. (Weet de gemeente nog van de Rabenhauptstraat? Nieuwe LEDverlichting die een koude/ ongezellige uitstraling had en bovendien niet goed verlichtte)

Recente berichten

‘Aanleg parkpad gaat niet ten koste van vleermuizen’

De aanleg van een parkpad in het nieuwe Zuiderplantsoen gaat niet ten koste van het…

9 minuten geleden

Lelylijn-ontbijt in Tweede Kamer op finaledag formatie

Voorstanders van de Lelylijn hebben deze woensdag in de Tweede Kamer een zogenoemd Lelylijn- ontbijt…

1 uur geleden

Relatie Ukrant met bezetters van naastgelegen Harmonieplein: ‘ze vinden ons niet aardig’

De nieuwe buren vinden ons niet aardig. Dat stelt hoofdredacteur Rob Siebelink van de Ukrant…

2 uur geleden

Weekend Break Festival verspreidt 200 polaroids door de stad

Voor het jaarlijkse Weekend Break Festival van Club Guy & Roni op 24 en 25 mei worden…

2 uur geleden

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De…

6 uur geleden

Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

13 uur geleden