Staking NS heeft geen gevolgen voor treinen Arriva in het Noorden

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De treinen van vervoersbedrijf Arriva rijden maandag volgens de normale dienstregeling. Arriva laat dit weten naar aanleiding van de berichten van een staking bij de NS in de ochtenduren.

Medewerkers van de NS gaan maandagochtend vanaf 06.00 uur 66 minuten lang het werk neer leggen. De eerste treinen vertrekken vanaf 07.06 uur en de verwachting is dat daardoor het treinverkeer in het land flink ontregeld wordt. “We zijn bekend met deze berichten”, laat een woordvoerder van Arriva weten. “De vakbonden hebben ons echter niet aangeschreven dat er ook actie gevoerd gaat worden op de noordelijke nevenlijnen. Daarom kunnen we zeggen dat onze treinen maandagochtend gewoon volgens de gebruikelijke dienstregeling gaan rijden.”

De spoormedewerkers die wel staken voeren actie vanwege het uitblijven van een pensioenakkoord. De actie is niet gericht tegen hun werkgevers maar tegen het kabinet. Dat de Arriva-treinen in het Noorden wel rijden wil niet zeggen dat dit ook in de rest van het land zal zijn. “De verwachting is dat de staking wel effect heeft op onze diensten in de provincie Limburg. Ook heeft het gevolgen voor enkele buslijnen die vanuit onze regio’s West-Brabant, waar Arriva onder de naam Bravo rijdt, en Zuid-Holland Noord naar de steden Rotterdam en Den Haag rijden.” Arriva laat weten dat het druk bezig is om te inventariseren wat de precieze gevolgen zijn. Het bedrijf adviseert haar reizigers om website en social media-kanalen goed in de gaten te houden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *