RUG-medewerkers geschorst wegens mogelijke fraude

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

De Rijksuniversiteit Groningen doet onderzoek naar drie medewerkers die mogelijk gefraudeerd hebben met de financiering voor een ‘gezamelijk internationaal programma’. Volgens DvhN zijn de medewerkers ‘gedeeltelijk van hun functie ontheven.’

De RUG werd vorige week op de hoogte gesteld over de mogelijke fraude door een van de partners in het programma. De fraude zou hebben plaatsgevonden bij het opzetten van een internationaal programma door de Faculteit der Letteren. Volgens de RUG kwamen er tijdens een controle door deze Europese partner onduidelijkheden aan het licht:  “Het lijkt er op dat geld dat bestemd was voor de RUG niet (rechtstreeks) bij de universiteit terecht is gekomen, maar bij een niet aan de universiteit gelieerde stichting.”

De RUG laat nu onafhankelijk onderzoek doen naar de zaak. De universiteit wil niet ingaan op de specifieke betrokken instanties en om hoeveel geld het gaat.

Deel dit artikel: