Rijkswaterstaat verwacht verkeersproblemen door protestacties OV en politie

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers maandag 18 maart rekening te houden met een rommelige maandagochtendspits in verband met stakingen bij zowel de politie als het openbaar vervoer.

Rijkswaterstaat verwacht een rommelige ochtendspits ten gevolge van de acties, in combinatie met verwacht regenachtig weer. Mogelijk zorgen de acties voor extra drukte en oponthoud op de snelwegen. Weggebruikers krijgen het dringende advies de verkeersinformatie goed in de gaten te houden, zowel voorafgaande aan als tijdens de reis. Rijkswaterstaat staat voor doorstroming en veiligheid en vindt daarom acties op onze snelwegen niet wenselijk.

De politie heeft acties aangekondigd door in estafettevorm met een snelheid van 66 km/u vanuit Groningen (en andere steden) naar Den Haag te rijden. Daarnaast zijn er stakingen aangekondigd in zowel het trein- als het busvervoer in de vroege ochtend. Weggebruikers wordt aangeraden zich goed voor te bereiden en te informeren voordat zij maandagochtend de weg op gaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *