Pizzamarathon voor Stichting Vluchteling

Bij eetwinkel Buurman en Buurman werkten ze de klok rond afgelopen weekend. Tijdens een pizzamarathon maakten ze ruim 300 pizza’s in 24 uur. De volledige opbrengst ging naar Stichting Vluchteling.

”Ik wil graag wat doen voor de mensen die moeten vluchten, maar ik moet ook altijd werken. Daarom bedacht ik deze actie”, vertelde mede-eigenaar Anouk van Ham. De pizzeria haalde met de actie zo’n 3000 euro op voor Stichting Vluchteling.

Moe maar voldaan
Het was flink buffelen voor de pizzabakkers in de filialen aan de Frieschestraatweg en Rodeweg in Stad. ”Het gedeelte tussen drie uur ’s nachts en zeven uur ’s ochtends was het zwaarst omdat het toen heel rustig was. Nu ben ik moe maar ook heel voldaan”, aldus Anouk.

Dankbaar
”Sinds ik een zoontje heb ben ik er nog meer mee bezig”, vertelde Anouk. ”Ik stel me dan voor hoe het moet zijn als je zo ineens je werk en alles wat je opgebouwd heb moet verlaten omdat je niet meer veilig bent in je land. Ik ben heel gelukkig met alles wat ik doe in mijn leven. En ik ben dankbaar. Misschien dat ik me daarom juist nu extra bekommer om de mensen die het nu echt heel zwaar hebben”.

Volgend jaar gaat de pizzeria opnieuw een pizzamarathon houden. Dan kiezen ze een ander goed doel.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *