Partij voor de Dieren: niet meer investeren in vliegveld

nieuws
Bron foto: Bitfreak / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

De provincie Groningen moet de eerder toegezegde bedragen niet investeren in Groningen Airport Eelde. Dat bindt de statenfractie van de Partij voor de Dieren.

De partij vindt Eelde een bodemloze put. Fractievoorzitter Ankie Voerman stelt dat het vliegveld nooit winst heeft gemaakt en dat de hub-strategie faliekant is mislukt. “Er vertrekken soms op één dag slechts twee vluchten vanaf Eelde. Dat is natuurlijk veel te weinig om aantrekkelijk te zijn bij het plannen van vakanties en zakenreizen. En de baanverlenging heeft niet de gehoopte grote vliegtuigen opgeleverd.”

Daarnaast wil Voerman weten wat de gevolgen zijn als Brussel oordeelt dat sprake is van ongeoorloofde staatssteun, en waarom de aanloopsteun om subsidie-technische redenen in een BV wordt ondergebracht. In de afgelopen jaren is voor tientallen miljoenen euro aan staatssteun verleend aan Eelde. De aandeelhouders draaien op voor de tekorten. De Partij voor de Dieren is sowieso tegen het ondersteunen van vliegvelden, omdat vliegverkeer juist moet worden afgebouwd vanwege de klimaatbeheersing.

Deel dit artikel:

  1. Grappig dat u de term ‘scheet’ bezigt in een discussie over GAE, een van de grootste (en lawaaiigste) luchtvervuilers in Noord-Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *