Oranje Nassau wint stadsderby bij VV Groningen

Foto Andor Heij. Ruendel Martina van ON zoekt Gregory Daalman van VVG op.

Oranje Nassau won zaterdagmiddag de stadsderby in de eerste klasse E van VV Groningen. Op sportpark het Noorden van VVG werd het 2-1.

Voor de pauze waren er over en weer een paar schaarse mogelijkheden. ON kreeg de grootste, maar Ruendel Martina stuitte op VVG-doelman Feike Spoor. Na rust gebeurde er meer en schoot Martina al snel op de paal. VVG kwam na 58 minuten op voorsprong na een fout van ON-doelman Erwin Heidekamp. Yoshi Supriatra pakte het cadeau uit: 1-0. Wesley Walstra kreeg een grote kans op de tweede van VVG, maar Heidekamp maakte zijn eerdere fout goed en stopte het schot.

Foto Andor Heij. Erolind Derguti van ON haalt uit met Davy Wilkens van VVG in de buurt.

Nadat Martina net naast had geschoten kwam ON na 76 minuten op gelijke hoogte. Martina mikte eerst op de paal, maar schoot de rebound wel raak: 1-1. In de 81e minuut werd Erolind Derguti alleen voor Spoor gezet. De ON-aanvaller omspeelde de VVG-doelman en tikte binnen. ON kreeg nog een grote kans via Tyson dos Santos. Spoor stopte deze inzet. ON blijft door de winst tweede op zeven punten van koploper HZVV. VVG is tiende.

In dezelfde klasse verloor Gorecht in Haren met 2-1 van Drachtster Boys. Gorecht is daardoor dertiende en voorlaatste. Het duel tussen nummer zeven PKC’83 en d’Olde Veste’54 werd afgelast.

Volgende week staan er twee gemeentelijke derby’s op het programma: VV Groningen – PKC’83 en Oranje Nassau – Gorecht.