Oranje Nassau declasseert Winsum in matige topper

Foto Joey Keizer. Oranje Nassau - Winsum

Groningen – Oranje Nassau heeft zaterdagmiddag in de eerste klasse E een gemakkelijke 4-0 overwinning geboekt op nummer drie VV Winsum.

door: Joey Keizer

Voor de bezoekers was het de ultieme mogelijkheid om Oranje Nassau op twee punten te benaderen op de ranglijst. De ploeg van trainer Erwin Heerlijn ging echter een makkelijke middag tegemoet. Behoudens de eerste tien minuten heeft VV Winsum geen moment zicht gehad op een resultaat. In de tiende minuut ging een Winsum-aanvaller neer in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Pleiter gaf geen penalty en verklaarde na afloop geen contact te hebben gezien tussen Tyson Dos Santos en de Winsum-speler.

In de dertiende minuut gaf Ruendel Martina een waarschuwing aan Winsum door een grote kans te missen op aangeven van Erolind Derguti. Winsum was onder de indruk en een minuut later viel na matig verdedigen van de bezoekers toch de 1-0. David Voigt kon makkelijk afronden nadat Martina hem in stelling bracht. Oranje Nassau, gesterkt door de voorsprong, kreeg in de fase na de 1-0 het overwicht en voetbalde goed. Voigt was dichtbij zijn tweede doelpunt voordat Kronemeijer in de vierentwintigste minuut via een mooie volley de stand naar 2-0 bracht.

Twee minuten na de rust bracht Ruendel Martina met een prachtige boogbal de stand naar 3-0 en na een uur spelen scoorde David Voigt, nadat hij al wat mogelijkheden had gehad, de mooiste van de middag. Van ruim 40 meter verschalkte hij de doelman van Winsum die uit zijn doel was gekomen om een vrije doorgang te voorkomen. Bij 4-0 kreeg Winsum, waar oud-FC Groningen-spelers Rogier Krohne en Marcel Pannekoek meededen, nog wel wat mogelijkheden. Erwin Heidekamp voorkwam in de laatste minuut nog een eretreffer met een uitstekende redding.