“Opvolger burgemeester Peter den Oudsten moet een vrouw worden”

nieuws
Foto Andor Heij: Peter den Oudsten

Groningen moet het liefst een vrouw krijgen als opvolger van burgemeester Peter den Oudsten. Veel mensen uit de gemeente Groningen hebben dat laten weten aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad.

Mede op basis van de reacties van de bevolking heeft de vertrouwenscommissie een profielschets opgesteld: “Zij/hij moet tussen de mensen staan, heeft ruime bestuurlijke ervaring en natuurlijk overwicht en is een energieke doorzetter”.

De profielschets wordt besproken in de gemeenteraad en moet volgende week definitief klaar zijn. Dan komt er een sollicitatieprocedure waarbij twee kandidaten over blijven. Dit moet allemaal voor de zomer gebeuren. De nieuwe burgemeester wordt in een besloten gemeenteraadsvergadering bepaald. Degene die het niet wordt, wordt ook niet bekend gemaakt.

Deel dit artikel:

 1. En vrouw, met een kleurtje, en een vluchtelingenachtergrond, of transgender.
  De vorige keer moest het eens een homo zijn, hadden ze ook beter voor kwaliteit kunnen kiezen.
  Die zit nog steeds met wachtgeld aan zijn zwembad in zijn villa in spanje.

 2. Ik doe een gok: mevrouw Sharon Dijksma, op dit moment wethouder in Amsterdam. Lid van de PvdA. Geboren in Hoogkerk. Ze heeft in Groningen rechten gestudeerd (deze studie helaas niet afgemaakt). Oud-voorzitter van de Jonge Socialisten binnen de PvdA. Een verbindende persoonlijkheid, warmte uitstralend, zeer energiek en thuis in meerdere dossiers. Zeer intelligent. Ze heeft tevens veel verstand van landbouw en natuurbeheer.

  Zie verder:

  https://www.parlement.com/id/vg09lll5uqzx/s_a_m_sharon_dijksma

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Sharon_Dijksma

  1. De vereiste is natuurlijk overwicht, niet natuurlijk overgewicht. Ze heeft ooit geprobeerd Burgemeester van Nijmegen te worden maar ze hoefden haar niet. Het rode nest Nijmegen koos een CDA’er boven Dijksma. Jouw beschrijving van haar herken ik niet. Irritant betweterig en niet bijster intelligent en een grote slijmjurk. Als Groningen terug verlangt naar Peter Rehwinkel dan moeten ze Sharon nemen.

 3. Sodemieter toch eens een keer op met sociaal wenselijke voorkeuren voor een man of vrouw, gewoon de meest geschikte kandidaat dient te worden gekozen.

 4. Erg laag nivo om over het uiterlijk te schrijven. En je gebruikt niet één inhoudelijk argument. Telegraf nivo. Zwak man. Marc Jij bent de Rehwinkel onder de reageerders.
  Groet

 5. Ik denk dat Groningen – en haar dorpen – een echt intelligente integere burgmeester (elk type) nodig heeft.

  Eentje met mooie fijnzinnige humor, die de Nederlandse en Europeese wetten kent en die ze ook durft en zal uit voeren.

  Voor mijzelf hoop ik op een slimme burgmeester die de dagelijkse marteling van het 9 jaar durende ambtenarenverbod per direct opheft.
  Allen al omdat het ambtenarenverbod al 9 jaar niet gebaseerd is op enig protocol.

  Een pittige niet bange burgmeester, die gedegen onderzoek durft te doen naar al de wantoestanden bij het project Groninger Forum en de jaarlijks falende evenementenvergunningen.

  En vooral eentje die de houtkachel-rookbommen in de woonwijken afschaft.

  Mevrouw Kiki

 6. Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, GESLACHT of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

 7. Een vrouw? Dus we gaan selecteren op basis van geslacht? Discriminatie anno 2019; discriminatie tegengaan door te discrimineren vind ik geen oplossing.

  En ja, ik ben zelf ook een vrouw. En ik ga graag voor innerlijke capaciteiten in plaats van het kleurtje, geslacht, leeftijd of andere uiterlijke kenmerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *