ON wint subtopper, verlies PKC’83 en VVG, Gorecht wint degradatiekraker

Foto Martijn Minnema VV Groningen - Zeerobben.

In de eerste Klasse E won Oranje Nassau de subtopper tegen Winsum met 4-0, VVG en PKC’83 leden duur verlies en Gorecht won de degradatiekraker bij Be Quick Dokkum.

Door Martijn Minnema

Oranje Nassau tegen Winsum was het duel tussen de nummers 2 & 3. ON boekte een ruime zege, het werd 4-0. Bij rust was het al 2-0. Voor ON scoorden David Voigt (2x), Fokko Kronemeijer en Ruendel Martina.

VV Groningen liet in eigen huis de kans liggen een gat van zes punten te slaan met de nacompetitieplekken. Tegen directe concurrent Zeerobben werd met 0-4 verloren. Bij rust was het nog 0-0. De nederlaag was geflatteerd maar wel verdiend. Het gat met (nacompetitie) plek 12 is nu nog 1 punt.

Ook PKC’83 moet nog oppassen, vanmiddag verloor het met 3-2 bij Noordscheschut. Voor PKC scoorden Simon Schreiber en Bryan Inge. PKC staat drie punten boven de rode streep.

Gorecht pakte in het duel tussen de onderste twee clubs in 1E in de absolute slotfase drie punten bij hekkensluiter Be Quick Dokkum. Tot de 82′ minuut leidde Be Quick met 1-0. Wouter van der Velde maakte in de 82′ minuut 1-1 en Nick Janzen bezorgde Gorecht vijf minuten later zelfs nog de volle winst. Gorecht blijft voorlaatst maar heeft nu 4 punten voorsprong op de enige directe degradant.en houdt uitzicht op rechtstreeks behoud met 4 punten achterstand op Zeerobben en VV Groningen.