Categorieën: Sport

Lobby noordelijke ondernemers voor Formule 1 race

Meer dan 150 noordelijke ondernemers hebben zaterdag een paginagrote advertentie geplaatst in de Telegraaf om de Formule 1 naar Nederland en het liefst naar Assen te halen. De ondernemers zijn verenigd in de Business Club Grand Prix Assen 2020.

Zandvoort heeft voorlopig de voorkeur, maar mocht de organisatie daar voor 31 maart de financiën niet rond krijgen dan moet de Formule 1 naar het TT circuit in Assen komen, aldus de ondernemers.

Assen heeft de zaken nu al wel financieel voor elkaar. Bovendien zeggen de ondernemers dat de Drentse hoofdstad qua infrastructuur er ook helemaal klaar voor is.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • In een tijd van klimaat- en milieubewustheid, willen sommigen F1 hierheen halen. Particulieren draaien op voor de kosten, bedrijven gaan gewoon hun gang en de millionaires willen dat wij hun hobby via belastinggeld dat ook nog eens financieren.

    Hebzucht, vervuiling, geluidsoverlast... Nee!

    Geen F1!

    • Het maakt natuurlijk niet uit of de Formule 1 naar Nederland komt of niet. Als ze dadelijk in Timboektoe een Grand Prix gaan houden stoten ze evenveel (of wellicht nog meer) CO2 uit. Als je de formule 1 echt wilt treffen moet je een verbod op het uitzenden van autosporten instellen.

  • Nederland bananenmonarchie. Die pandjesbaas van "oranje" krijgt hulp van vriendjes als Bilderberger Aboutaleb. Ja, de burgemeester van Rotterdam zet zich ook in voor het slechtere alternatief Zandvoort.

    Nederlands koningshuis is een stel neporanjes. Willem III was als bejaarde syfilis-lijder, al lang niet meer vruchtbaar. Tijd voor een DNA onderzoek voor de "oranjes". Ongeacht de uitslag is het tijd voor de republiek. Monarchie is een absurde staatsvorm, en als Republiek deed Nederland het beter.

    Tijd dat wij voor onze Saksische broeders in Drenthe opkomen. Die huisjesmelker gaat niet boven Assen.

  • In een tijd van klimaat- en milieubewustheid schijnt het dat de meeste vlieguren en kilometers in de lucht juist worden gemaakt door hen welke diezelfde klimaat- en milieubewustheid propageren, t.w. Groen (s)linker(s) en D66 proleten. Hun grote leiders Mao Klaver en sinds kort Harry Potter, of was het nu Jetten, toonbeelden van zuivere lucht in Nederland,. Een van beide, Klaver, beweegt zich voort in een Volvo V70 wat een volgens sommigen hier op het forum zwaar vervuilende stinkdiesel zou zijn.
    Die paar ton CO2 welke een Formule 1 met zich meebrengt zal niet eens merkbaar zijn. Die CO2 uitstoot is al vele malen ingehaald doordat er in Azië de afgelopen dagen weer duizenden autobezitters bij zijn gekomen en die rijden daar echt niet allemaal nieuwe auto`s voorzien van schone motoren. Die stoten in een dag meer CO2 uit dan dat er hier in de BV Banaan de afgelopen maanden aan energiebesparende maatregelen is getroffen.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

1 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

1 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

2 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

4 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

5 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

6 uur geleden