AFGELOPEN: FC Utrecht – FC Groningen (0-0)

Kan FC Groningen de komende weken nog verder klimmen op de ranglijst? Volgende station: FC Utrecht. De Domstedelingen hebben, na een dipje, vorige week met 1-5 gewonnen van Heracles Almelo. Kan de formatie van Danny Buijs de mannen van Dick Advocaat stoppen? Volg dit liveblog vanaf 20:00.

AFGELOPEN. FC Utrecht – FC Groningen: 0-0.

90+5’ Schot van Kerk gepakt door Padt..

90+2’ Een vrije trap van Hrustic, uit een moeilijke hoek, komt op de vuisten van Jensen.

90+1’ Vijf minuten extra tijd.

89’ Wissel FC Groningen: Paul Gladon vervangt Mahi, die trekkebenend het veld verlaat.

88’ Gele kaart voor Willem Janssen na een harde charge op Mahi. De aanvaller blijft liggen.

87’ Wissel FC Groningen: Hrustic vervangt Iliass Bel Hassani.

84’ Ook deze keer kan Memisevic “gewoon” weer verder.

82’ Voor de derde keer deze wedstrijd ligt Memisevic op het veld. Het lijkt om zijn rechter onderarm te gaan.

80’ Wissel FC Utrecht: Bazoer naar de kant, Venema erin.

80’ Oh Zeefuik.. Een kopbal van Zeefuik wordt van de lijn gehaald na een hoekschop!

75’ Goede redding Sergio Padt. De doelman moet hoog reiken om een kopbal van Kramer te stoppen. De wedstrijd leeft weer op.

74’ Boussaid haalt uit en schiet maar net naast…

73’ Wissel FC Groningen: Kaj Sierhuis verlaat het veld voor Mo El Hankouri.

71’ Het is ondertussen goed aan het regenen in de Galgenwaard. Veel meer valt er momenteel niet te melden in een uiterst saaie wedstrijd.

68’ Wissel FC Utrecht: Boussaid in het veld voor Van Overeem.

67’ Zeefuik krijgt een grote kans en schiet over!

61’ Michiel Kramer dwingt Padt tot het uiterste. De keeper redt alleen voor niets zo stijlvol: buitenspel.

60’ De controleur kan gewoon weer verder.

59’ Memisevic ligt op de grond en grijpt met veel pijn naar zijn rechter enkel.

52’ Kerk gaat over het been van Chabot. Geel voor de verdediger.

47’ Bruns schiet van afstand maar net naast!

46’ De tweede helft is begonnen zonder wissels.

HET IS RUST. Beide ploegen gaan na 45 minuten rusten met een 0-0 stand.

43’ Kans voor Van de Streek. Hij schiet naast.

42’ De wedstrijd houdt niet over het afgelopen kwartier.

29’ Thomas Bruns probeert het van afstand! Jensen redt knap op de harde inzet.

25’ Klaiber knalt van afstand hoog over.

24’ Sierhuis probeert uit de draai tot een schot te komen. Schot gekraakt.

20’ De Utrechtenaren zijn de sterkere partij in de wedstrijd. Het resulteert nog niet in een doelpunt.

18’ Memisevic lijkt weer fit.

13’ Memisevic ligt op de grond met een blessure. Het zal toch niet weer zijn lies zijn?

10’ Letschert kop over uit een hoekschop van FC Utrecht.

4’ Kans voor FC Groningen. Hoekschop wordt doorgekopt door Sierhuis, niemand die de bal binnenschiet.

2’ Daar was FC Utrecht bijna.. Na een mooie aanval kan Van de Streek schieten. Sergio Padt redt de Groningers knap.

1’ Kuipers heeft gefloten! FC Utrecht – FC Groningen is van start.

FC Groningen staat nog maar vijf punten achter de nummer zes: FC Utrecht. De Groningers hebben zich, na de overwinning vorige week op VVV-Venlo, aangesloten bij de subtop van de Eredivisie. Wanneer FC Groningen een plekje klimt en zo in de top zeven belandt, heeft het recht op een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal.

FC Utrecht draait een wisselvallig seizoen onder trainer Dick Advocaat. Na de eerste wedstrijden van het seizoen, nam de Utrechtse club afstand van clubicoon Jean-Paul de Jong als hoofdtrainer. Onder Advocaat klom FC Utrecht naar de top 4, na wat tegenvallende resultaten vinden wij de Domstedelingen terug op de 6e plaats. Vorig weekend won FC Utrecht met 1-5 van Heracles Almelo.

Historie (48x): 28 overwinningen voor de Utrechters, 10 keer een gelijkspel en 10 keer gingen de punten mee naar Groningen.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Bel Hassani, Reis, Memisevic, Bruns; Sierhuis, Mahi

Opstelling FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Janssen, Letschert, Gavory; Bazoer, Van Overeem, Van der Streek, Gustafson; Kerk, Kramer

Scheidsrechter: Björn Kuipers