AFGELOPEN: FC Groningen – VVV-Venlo (3-2)

FC Groningen speelt vanmiddag een direct duel om plaats 8 in de Eredivisie met concurrent VVV-Venlo. De Limburgers hebben momenteel één punt meer dan de Groningers, bij winst kan FC Groningen dus plek 8 overnemen. Een plaats die aan het einde van de rit mogelijk een playoff-ticket betekent. Volg dit liveblog vanaf 14:30!

AFGELOPEN! Het was nog spannend, want VVV-Venlo bleef nog lang in leven. Door twee doelpunten van Mahi en een doelpunt van Bel Hassani wint FC Groningen uiteindelijk met 3-2.

90+1’ Vier minuten volhouden voor FC Groningen.

90’ Vrije kans voor Gladon. Hij staat volledig vrij in de 16 meter en schiet met zijn verkeerde been naast.

88’ Tien tegen tien! Doan krijgt een tweede gele kaart en mag vertrekken.

82’ Wissel FC Groningen: Tom van de Looi komt in het veld voor doelpuntenmaker Bel Hassani.

81’ Wissel VVV-Venlo: Van Bruggen verlaat het veld voor Grot.

77’ Wissel FC Groningen: Het wordt langzamerhand een gebruikelijke wissel. Paul Gladon vervangt Kaj Sierhuis voor het laatste kwartier.

71’ Wat een kansen zeg! Zeefuik geeft laag voor van rechts, Sierhuis stapt prachtig over en El Hankouri ramt de bal naast.

70’ Sierhuis kopt rakelings over. De spits kopt een hoekschop net over de lat. FC Groningen dringt aan.

69’ Mike te Wierik probeert het eens.. De aanvoerder besluit van een meter of twintig uit te halen en dwingt Unnerstall, met een poeier, naar de kruising te vliegen.

67’ El Hankouri en Mahi counteren en komen voor het doel van VVV. El Hankouri gaat vervolgens voor eigen succes. Dat mislukt.

64’ ILIASS BEL HASSANI! De middenvelder schiet vanaf de rand van het strafschopgebied beheerst binnen! Het is zijn eerste voor de club. 3-2.

61’ Ritsu Doan is geschorst voor FC Utrecht-uit door zijn gele kaart.

60’ Wissel FC Groningen: Thomas Bruns speelde een ongelukkige wedstrijd en wordt vervangen door Mo El Hankouri.

59’ Wat een kans voor VVV. Mlapa kan vrij binnen schieten na een scrimmage bij de Groningers. Hij schiet alleen over.

56’ El Hankouri komt zo in het veld.

55’ Gele kaart voor Ritsu Doan die te laat is met een tackle.

53’ Ludovit Reis verliest bij uitzondering de bal en geeft ‘m mee aan Mlapa. Mlapa schiet vervolgens hard naast.

47’ HET IS WEER GELIJK. Mlapa komt vrij voor Sergio Padt na balverlies van Thomas Bruns. De spits schiet beheerst binnen. 2-2.

46’ De tweede helft is begonnen. Wordt het weer zo’n spektakel als de afgelopen 45 minuten?

Het is rust in het Hitachi Capital Mobility stadion. De stand na 45 minuten: 2-1.

45+3’ FC Groningen blijft gevaarlijk en wil de voorsprong voor rust nog graag verdubbelen.

45+1’ Drie minuten extra tijd in de eerste helft.

42’ Even voor de strafschop schoot Sierhuis van afstand nog hard op de lat.

41’ OOK DE TWEEDE IS RAAK! Mahi schiet ook de tweede strafschop binnen! Hij schiet de bal links binnen en Unnerstall kiest de andere hoek. 2-1 voor FC Groningen!

40’ Weer een penalty voor FC Groningen! Mlapa haalt Handwerker naar beneden.

38’ Wissel VVV-Venlo: Van Ooijen verlaat het veld en wordt vervangen door Tristan Dekker.

35’ Het antwoord is ja! Moreno Rutten kan inrukken na een nare overtreding op Handwerker. VVV nu met tien man.

34’ De VAR gaat kijken. Geeft Gözübüyük nu wel rood geven voor een overtreding van VVV?

33’ Moreno Rutten haalt door op Tim Handwerker. De scheidsrechter geeft een gele kaart.

30’ Blessure bij VVV. Christina Kum ligt op het veld. Hij lijkt zometeen weer verder te kunnen.

26’ FC Groningen zet nu aan. De Groningers willen nu graag de voorsprong pakken.

24’ DOELPUNT FC GRONINGEN! Mimoun Mahi knalt de penalty door het midden. De aanvaller is de strafschopnemer door de blessure bij Memisevic. 1-1!

23’ PENALTY FC Groningen! Hands in de muur van VVV bij een vrije trap van FC Groningen.

21’ DOELPUNT VVV-Venlo. Afvallende bal uit de corner komt voor de voeten van oud-FC Groningen speler Danny Post die hard binnenschiet. 0-1.

20’ Chabot speelt de bal hoog terug op Padt. De bal mist alleen Padt en gaat over het doel: corner.

17’ Goede kans voor VVV! Opoku schiet vanuit een kansrijke positie naast.

11’ Oh Sierhuis… Mahi passeert paar man en schiet. Unnerstall redt half en Sierhuis kan zo binnenschieten. Hij knalt de bal keihard op de lat.

9’ Beide ploegen delen speldenprikken uit, tot grote kansen is het nog niet gekomen.

5’ FC Groningen laat zich voor het eerst zien. Na een combinatie kan Bruns vanaf de rechterkant een voorzet geven. De bal strandt in de verdediging van VVV.

1’ FC Groningen – VVV-Venlo is van start!

FC Groningen kan dus zoals eerder gezegd bij winst over VVV heen op de ranglijst. Als finalist Ajax de beker wint van Willem II, of Willem II eindigt in de top 7, geeft plek 8 recht op een plaats in de play-offs om Europees voetbal. Bij FC Groningen is Memisevic niet fit genoeg om te spelen. Dit betekent dat Bruns in de as van het middenveld staat, Bel Hassani speelt als linkermiddenvelder.

VVV-Venlo draait een sterk seizoen in de Eredivisie onder leiding van Maurice Steijn. De Limburgers promoveerden in de 2017 naar de Eredivisie en hielden vorig seizoen knap stand in de competitie. Dit seizoen hopen ze op Europees voetbal in de Koel. Bij VVV speelt sterspeler Susic niet. Verdediger Promes, die met een VAR-moment een hoofdrol kende in het heenduel, is uitgeschakeld met een gebroken knieschijf.

Historie (21 keer gespeeld): Elf keer winst voor FC Groningen, vier keer een gelijkspel en zes keer winst voor VVV-Venlo.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Reis, Bruns, Bel Hassani, Sierhuis, Mahi

Opstelling VVV: Unnerstall, Rutten, Kum, Röseler, Post, Van Ooijen, Opoku, Seuntjens, Van Bruggen, Mlapa, Joosten

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük