AFGELOPEN: FC Groningen – ADO Den Haag (1-0)

FC Groningen is nu zes speelronden op rij ongeslagen en heeft zich gevoegd tussen de subtoppers van Nederland. Het volgende station op weg naar de grens van 35 punten is ADO Den Haag. Volg dit liveblog vanaf 14:30 voor al het nieuws rondom de wedstrijd.

AFGELOPEN! Na een wedstrijd met spektakel en een niet al te hoog niveau kan de ploeg van Danny Buijs weer drie punten bijschrijven. FC Groningen – ADO Den Haag: 1-0.

90+5’ Oh Mimoun Mahi.. De spits gaat alleen af op Zwinkels en wil de bal stiften: in de handen van de keeper.

90+1’ Vijf minuten extra tijd.

85’ Wissel FC Groningen: Paul Gladon mag de luchtmacht versterken. Iliass Bel Hassani gaat naar de kant.

82’ Wissel ADO: Lorenzen vervangt Nassr El Khayati.

78’ El Hankouri gooit een heel smerige “Panna” uit de trukendoos.

74’ Wissel FC Groningen: Jeff Chabot vervangt Thomas Bruns. Buijs gaat voor zekerheid.

73’ Doan schiet na een één/twee met Mahi net naast.

72’ Oh Zwinkels… De doelman laat een voorzet/schot van Doan zomaar glippen. Was de bal over de lijn? Higler zegt nee.

70’ El Hankouri probeert het eens: in de handen van Zwinkels.

68’ Doan, dit was je kans.. FC Groningen countert met Bruns, Mahi en Doan. Bruns geeft mee aan Mahi, die zijn schot gekeerd ziet worden door Zwinkels. De rebound ligt vervolgens voor het oprapen voor Doan, de Japanner komt niet verder dan een rollertje.

67’ Doan schiet op de rand van het strafschopgebied de bal in de handen van Zwinkels. De FC dringt aan.

66’ Wissel FC Groningen: Sierhuis gaat, zoals de afgelopen weken ook ging, vroegtijdig naar de kant. Mo El Hankouri vervangt hem.

64’ Dubbele wissel ADO: Goppel vervangt Danny Bakker. Erik Falkenburg komt in het veld voor Tomas Necid.

57’ ADO-keeper Zwinkels gaat op avontuur en verlaat het strafschopgebied in duel met Sierhuis. FC Groningen weet niet te profiteren van het open doel.

54’ Niks aan de hand. Higler ging kijken of Mahi niet als doorgebroken speler goldt. De scheidsrechter besloot dat Mahi buitenspel stond.

53’ De VAR laat zich horen.. Higler gaat kijken.

52’ Mimoun Mahi wordt vastgehouden en dat resulteert in een gele kaart voor Pinas.

49’ Sergio Padt redt.. Ludovit Reis verspeelt de bal aan John Goossens in de as van het veld. De Hagenees kan alleen af op Sergio Padt. De doelman redt knap op de inzet van Goossens.

46’ Beide ploegen zijn ongewijzigd begonnen aan de tweede helft.

HET IS RUST. Na een spectaculaire eerste helft staat FC Groningen op voorsprong tegen ADO Den Haag: 1-0.

44’ Kaj Sierhuis ontvangt óók een gele kaart na een harde overtreding op Aaron Meijers.

41’ De wedstrijd lijkt te ontsporen in een collectieve vechtpartij tussen beide ploegen. Ook Danny Buijs bemoeit zich met de situatie. Een moment tussen Zeefuik en El Khayati mondt uit in een opstootje. Een gele kaart voor Zeefuik en El Khayati is het eindresultaat.

37’ Gele kaart voor Reis na een overtreding in de as van het veld.

35’ Gele kaart voor Malone na een charge op Thomas Bruns.

34’ EIGEN DOELPUNT ADO! Lex Immers zet FC Groningen op een 1-0 voorsprong. De middenvelder krijgt de bal tegen zijn borst na een “flipperkast situatie”. 1-0 voor FC Groningen.

28’ Bijna Mimoun Mahi.. Een schitterende aanval over rechts eindigt na een goede voorzet van Zeefuik op Mahi. De aanvaller schiet vervolgens tegen een verdediger van ADO.

25’ ADO toont zich in de 16 van FC Groningen. Eerst schiet John Goossens na een mooie actie tegen Memisevic aan, de rebound wordt overgeschoten door Tomas Necid.

23’ Sergio Padt verschalkt, met een overstapje, Sheraldo Becker. Het publiek geniet.

22’ Malone probeert het namens ADO van afstand: naast.

19’ Mahi in de schiettent.. Een heel mooie aanval strandt bij Mahi die in drie instanties niet tot scoren komt. De Groningers zetten aan.

14’ Daar was bijna Sierhuis.. Een rush op rechts van Zeefuik mondt uit in een goede voorzet die in het zijnet wordt gevolleerd door Kaj Sierhuis.

13’ Na wat druk van ADO kan FC Groningen een mooie aanval niet omzetten in een grote kans.

9’ Mahi staat vrij in het strafschopgebied. In plaats van te schieten probeert hij met een “rabona” een voorzet te geven.

6’ Hoekschop van FC Groningen resulteert niet in een kans.

1’ Arbiter Higler heeft gefloten, we zijn los!

Door overwinningen van FC Utrecht, Willem II en Heracles Almelo, zal FC Groningen vanmiddag drie punten moeten pakken om dicht bij de top 7 te blijven. Vorige week hield FC Groningen het in duel met FC Utrecht op een doelpuntloos gelijkspel. Bij de Groningers keert Ritsu Doan terug van een schorsing, Django Warmerdam is nog niet fit genoeg om te spelen.

ADO Den Haag draait onder trainer Alfons Groenendijk een vrij wisselvallig seizoen in de Eredivisie. Vorig weekeinde speelden de Geel-Groenen thuis tegen SC Heerenveen en verloor ADO met 2-3. FC Groningen heeft momenteel vier punten meer dan ADO. (32,28 red.)

Historie van FC Groningen – ADO (30x): twintig keer een overwinning voor de Trots van het Noorden, vijf keer wonnen de Hagenaars en vijf keer deelden de twee ploegen de punten.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker; Doan, Reis, Bruns, Bel Hassani; Sierhuis, Mahi

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels, Malone, Kanon, Becker, Meijers, Necid, Immers, Goossens, Bakker, Pinas, El Khayati

Scheidsrechter: Dennis Higler