Categorieën: Sport

FC Groningen pakt drie zwaarbevochten punten tegen VVV-Venlo

FC Groningen heeft zondagmiddag met 3-2 weten te winnen van VVV-Venlo. In een onderlinge strijd met VVV-Venlo om plek 8, waren uiteindelijk Iliass Bel Hassani en Mimoun Mahi met doelpunten beslissend voor de Trots van het Noorden.

Bij FC Groningen was Samir Memisevic niet in staat om te spelen. Daarom stond Thomas Bruns in de as van het middenveld en speelde Iliass Bel Hassani aan de linkerkant van het veld.

De wedstrijd begon timide van beide kanten. De twee ploegen kwamen niet verder dan speldenprikjes. Na elf minuten liet FC Groningen zich voor het eerst zien. Mimoun Mahi schoot een bal op doel die maar half gekeerd werd door doelman Unnerstall. Kaj Sierhuis kon de rebound vrij binnenschieten, maar zag zijn schot uiteen spatten op de lat. Tien minuten later probeerde Jeff Chabot een bal terug te spelen op Sergio Padt. De bal vloog over het doel en resulteerde in een hoekschop voor de Limburgers. De hoekschop leverde een afvallende bal op, die met een streep werd binnengeschoten door oud- FC Groningen speler Danny Post: 0-1.

Twee minuten later kreeg FC Groningen een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Peter van Ooijen blokte met zijn elleboog de bal en zag even later scheidsrechter Gözübüyük fluiten voor een strafschop. Bij afwezigheid van Samir Memisevic was Mim Mahi de penaltynemer en de aanvaller schoot de bal hard, door het midden, raak: 1-1. In de 34e minuut was Moreno Rutten te laat met een actie op Tim Handwerker. Gözübüyük gaf in eerste instantie geel, maar op aanraden van de VAR ging de arbiter kijken. Na het bekijken van de wedstrijdbeelden besloot de scheidsrechter te kiezen voor een rode kaart, zo stond VVV-Venlo met tien man. De beslissing zorgde voor een mooi contrast met de vorige wedstrijd tussen de twee ploegen. De scheidsrechter koos in het heenduel er voor om VVV-speler Promes geel te geven in plaats van een rode kaart, die op zijn plaats was geweest, na het kijken van de wedstrijdbeelden.

Vijf minuten voor rust brak Tim Handwerker door aan de linkerkant van het veld. VVV-spits Mlapa probeerde hier een stokje voor te steken en haalde de Duitser neer in het strafschopgebied. Ook deze keer wees Gözübüyük naar de stip en ook deze keer stond Mimoun Mahi achter de bal. De spits tekende voor het tweede doelpunt van FC Groningen en voor zijn zevende treffer over het hele seizoen.

De tweede helft

Na de pauze kwamen de Geel-zwarten sterk uit de kleedkamer. Na een minuut voetballen in het tweede bedrijf leed Thomas Bruns balverlies en kon Mlapa vrij voor Sergio Padt binnen schuiven: 2-2. Het Groninger publiek moest tot de 64e minuut wachten op de voorsprong. Iliass Bel Hassani kreeg de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en besloot met zijn linkerbeen de bal achter doelman Unnerstall te plaatsen: 3-2.

Na de treffer van Bel Hassani kreeg FC Groningen een hand vol aan kansen. Eerst dwong Mike te Wierik Unnerstall met een pegel naar de kruising, even later kopte Sierhuis maar net over uit een hoekschop en een minuut later schoot El Hankouri maar rakelings naast, na een overstapje van Sierhuis uit een voorzet van Zeefuik. Omdat FC Groningen de marge niet wist te verdubbelen, bleef het nog lang spannend in de Groene Kathedraal. Nadat Ritsu Doan in de slotminuten een tweede gele kaart pakte, stonden beiden ploegen met tien man op het veld. Grote kansen wisten de Limburgers niet meer te creëren.

Door de overwinning klimt FC Groningen naar de achtste plek in de Eredivisie. Een plek die bij een bekerwinst van Ajax recht geeft op een plek in de play-offs voor Europees voetbal. Volgende week reist FC Groningen af naar Utrecht. In de Domstad kan de ploeg van Danny Buijs de jacht op een hogere klassering inzetten.

Daniel Theelen

Bekijk reacties

  • De Var ontpopt zich als een Nar.
    Normaal toch waar Venlo een goede verstandhouding mee heeft.
    Enfin , weer 3 punten in de knip met Hrv op het vinkentouw. De Trotsen van het Noorden staan goed.

  • Tegen 10 man had FCG wel wat beter mogen spelen. Puntverlies was gezien het veldspel heel goed mogelijk geweest.
    Op dit moment zit het allemaal een beetje mee en door de kleine verschillen stijg je dan ineens flink op de ranglijst.

  • Drie welverdiende punten. Gezien het spelbeeld had het wel 6-2 kunnen zijn. Mooie pot!

  • Mahi topgast.

    Ondanks zomers vertrek naar Zurich, geeft ie alles tijdens de wedstrijd. Twee koelbloedige penals. Mooie actie voor Chery, en dan ook nog goede teksten voor de camera. Verlies dat hij weggaat. Gaan zijn aanvallende impulsen missen.

    Over aanvallende impulsen gesproken. Interview met Mark Diemers (Fortuna) gezien. Wat een inhoudsloze sjap. Uit vrijwel niets bleek dat hij beseft dat hij onderdeel van een team is. Geen teamspeler. Niet aan beginnen. Ook al hij geeft hij zelf aan naar FC te willen. We hebben nu eindelijk weer een team.

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

6 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

6 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

7 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

8 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

8 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

9 uur geleden