Donar weer pijnlijk onderuit tegen Aris

sport
Shane Hammink van Donar (in wit) doet een dunkpoging (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft zaterdagavond in een uitverkocht MartiniPlaza een pijnlijke nederlaag geleden tegen Aris uit Leeuwarden. Het werd 61-76.

Donar, nog steeds zonder de geblesseerde lange man Drago Pasalic, miste in het eerste kwart veel schoten, terwijl de Friezen veel afstandsschoten raakten. Aris stond na het eerste kwart dan ook met 19-25 voor. In het tweede kwart kwamen de Groninger basketballers kort voor rust tot twee keer toe op gelijke hoogte, maar bij rust stond Aris toch een puntje voor: 39-40. Na rust liepen de Friezen verder uit, terwijl bij Donar weinig meer lukte. Aan het eind van het derde kwart was het verschil 9 punten: 50-59. Halverwege het laatste kwart was het verschil nog 10 punten, bij 56-66, maar even later was het 56-70 en was de wedstrijd gespeeld. Coach Erik Braal sprak na afloop van een ‘waardeloze wedstrijd’.

Topscorers bij Donar waren Lance Jeter met 12 punten en Thomas Koenis met 10 punten (en 10 rebounds).

Op 20 januari wonnen de Friezen in Leeuwarden onverwacht ook al van Donar. De Groningers blijven op de vierde plaats staan in de Dutch Basketball League met 36 punten uit 26 wedstrijden.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *