Donar verliest na slechte eerste helft

sport
Sean Cunningham van Donar (rechts) doet een schotpoging (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft woensdagavond verloren van de Dutch Windmills uit Dordrecht. In MartiniPlaza wisten de Groninger basketballers in de slotseconden een achterstand niet meer om te buigen: 68-69.

Bij Donar speelde Lance Jeter niet mee, omdat hij binnenkort vader wordt van een dochter en naar Amerika is afgereisd. Windmills had in eigen huis al eens gewonnen van Donar, dus de Groningers waren gewaarschuwd. Het werd een dramatisch slechte eerste helft voor Donar, waarin onder andere alle 10 driepuntsschoten gemist werden. Na het eerste kwart was de stand 16-23. In het tweede kwart was het maximale verschil zelfs 24 punten (bij 25-49). Bij rust was het verschil nog altijd 22 punten: 27-49.

Na rust was alles omgekeerd. Donar toonde vechtlust en bij de Dordtenaren lukte weinig meer. Halverwege het derde kwart was de achterstand verkleind tot 10 punten, en aan het eind van het kwart was het verschil nog maar 5 punten: 52-57. Na 2 minuten in het laatste kwart was de stand gelijk, en er volgde een spannend slot, waarbij Windmills aan het langste eind trok.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau met 18 punten en Teddy Gipson met 12 punten.

Donar blijft op de vierde plaats staan in de Dutch Basketball League met 36 punten uit 27 wedstrijden. De Dutch Windmills staan op de vijfde plaats, met 32 punten uit 28 wedstrijden. De eerstvolgende thuiswedstrijd voor Donar op 13 april is ook weer tegen de Dordtenaren.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *