Donar uit beker gekegeld door Leiden

sport

Donar is gestrand in de halve finale van de bekercompetitie. In de returnwedstrijd in Leiden wonnen de Groninger basketballers zaterdagavond weliswaar met 78-79 van ZZ Leiden, maar dat was niet genoeg na het eerdere 66-71 verlies in MartiniPlaza.

Donar, zonder de afwezige Drago Pasalic, moest dus 5 punten zien goed te maken, maar had het de hele wedstrijd lastig tegen de Leidenaren. Na het eerste kwart was de stand 26-21, bij rust was het gelijk: 41-41. In een slechte fase van Donar wist Leiden in het derde kwart een 12-0 run te maken van 43-48 naar 55-48. Donar wist in dat kwart slechts 9 punten te maken. Aan het eind van het kwart was er nog steeds een comfortabele voorsprong van 7 punten voor de thuisploeg: 57-50. In het laatste kwart wist Donar terug te komen, mede door 15 punten van Teddy Gipson. Door een score van Shane Hammink in de slotseconde wist Donar zelfs de wedstrijd te winnen met 1 punt, maar dat was dus niet genoeg.

Topscorers bij Donar waren Teddy Gipson met 15 punten en Thomas Koenis met 12 punten (+ 11 rebounds).

Leiden speelt in de finale van de bekercompetitie tegen Landstede uit Zwolle. Donar kan zich gaan richten op de komende wedstrijden in de reguliere competitie en de play-offs om de landstitel.

Deel dit artikel: