Categorieën: Nieuws

Bolle: ‘Ook in Groningen heeft Denk een raadszetel bemachtigd’

CDA-fractievoorzitter René Bolle haalt in een blog uit naar de PVV, die hij als het gaat om het willen controleren van de media op één lijn stelt met Denk.

‘Ook in Groningen heeft Denk een raadszetel bemachtigd bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Of, beter gezegd, niet de partij Denk, maar een partij die dezelfde mening is toegedaan over de media in Groningen. Namelijk: de PVV.’

‘In een vergadering waarin besproken werd dat Vindicat een bestuurlijke waarschuwing van de burgemeester had ontvangen, omdat het meerdere malen over de grens was gegaan, leek het de PVV een goed moment om het internetplatform Sikkom de maat te nemen. Het staat iedereen natuurlijk vrij om de kwaliteit van de journalistiek in Groningen te bekritiseren. Ook ik vind de kwaliteit niet altijd om over naar huis te schrijven, maar soit, ruimte voor verbetering zullen we maar zeggen. De PVV ging alleen een stukje verder. Zij willen Sikkom de mogelijkheid ontnemen om een Wob-verzoek in te dienen. Dat is een procedure waarbij overheden op basis van de Wet openbaarheid van bestuur, informatie moeten verschaffen. “Sikkom is een hetze tegen Vindicat gestart en de gemeente moet daar niet aan meewerken door informatie te verschaffen”, zo klonk het uit de mond van de PVV. Voor uw beeld: het gaat hier om informatie die de gemeente volgens de wet verplicht is te verschaffen en die journalisten de mogelijkheid geeft om de overheid te controleren.’

‘De Partij voor de Vrijheid wil die persvrijheid inperken en vooraf controleren wat de media met die opgevraagde informatie gaan doen. Denk en de PVV kunnen elkaar de hand schudden. Beide partijen vinden dat de media gecontroleerd moeten worden’, schrijft Bolle in zijn blog.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Tja de Vrijheid van de PVV is nu eenmaal alleen de persoonlijke vrijheid van de PVVer en gelijkgezinden. Zo gauw ze iets niet aanstaat is het gedaan met de vrijheid.

  • Tja de Vrijheid van de "Denkers".. is nu eenmaal alleen de persoonlijke vrijheid van de "Denkers".. en gelijkgezinden. Zo gauw ze iets niet aanstaat is het gedaan met de vrijheid.
    Dus beide partijen even doorgelicht..
    MIJN keuze...100% PVV...

  • Als de CDA aan de macht komt is het gedaan met de vrijheid, leven we allemaal volgens de bijbelbelt. Zondags winkels gesloten, geen abortus, geen euthanasie, geen blote borsten op tv, geen prostitutie, geen sex voor het huwelijk, 3 keer per dag verplicht bidden en dan gaan ze ook nog eens iedereen bangmaken dat ze in de hel komen waar het nog warmer zou zijn dan waar de klimaat bangmakers het over hebben.

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

8 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

8 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

10 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

10 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

10 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

11 uur geleden