Wouter Gudde volgt Nijland op bij FC Groningen

nieuws
Foto Wouter Holsappel, Wouter Gudde (l)

Wouter Gudde wordt met ingang van het komende seizoen de nieuwe algemeen directeur van FC Groningen. De 34-jarige inwoner van Schiedam volgt Hans Nijland op, die na 23 jaar aftreedt.

Gudde is nu nog commercieel directeur bij Excelsior. Eerder voetbalde hij bij Excelsior, RKC Waalwijk en Sparta. Zijn vader Eric Gudde is directeur betaald voetbal bij de KNVB.

Gudde is donderdagmiddag officieel gepresenteerd. Hij heeft voor vijf jaar getekend. “Ik ben van plan om die vijf jaar vol te maken, want daar heb ik voor getekend. Daarna zien we wel weer verder.”

Deel dit artikel:

 1. Decennia lang een seizoenskaart, beide bekerfinales bijgewoond, maar nu ga ik toch maar scheiden van de FC.

  Kan me als Groninger bijna op geen enkele manier meer met de FC identificeren. Nu weer een typische Randstedelijke gladjakker die een supporters als consumenten beschouwt. Vast een vriendje van Nijland.

  Baal enorm van dopinggebruik in de wielersport, maar ga vanaf nu lekker zondags klassiekers kijken. En wat tennnis. De technische perfectie die een Schone in een vrije trap toont, laat een Djokovic elke slag zien. Als consument haal ik mijn neus op voor het product Groningen; totaal oninteressant.

  Bedankt Nijland. Je mag de schoenen van een standbeeld van Renze nog niet eens kussen.

  1. Vorig jaar kondigde je ook al aan nooit meer een stap in de Euroborg te zetten en een seizoenkaart van Emmen te nemen. Later bleek dit een loze belofte.
   Ik hoop dat je je nu wel aan je woord houdt, aan negatieve supporters die altijd maar alles afbreken en het gedrag van hooligans vergoeilijken en allerlei verantwoordelijken menen te moeten afbranden en zelf nooit verantwoordelijkheid hebben gedragen, heeft FCG geen enkele behoefte.

  1. Rotterdammers? Leuk volk om mee aan een bar te zitten. Maar dan houdt het heel snel op.

   Had voor een Duitser gekozen. Beetje intelligente Duitser spreekt binnen half jaar fatsoenlijk Nederlands. Zonder uitzondering veel de intelligente Duitser meer inhoud dan de Hollander (Noord en Zuid Holland). Laatste is bijna altijd een platte zelfingenomen koopman.

   1. Een beetje onderzoek naar de achternaam leert dat de roots van de Guddes in de Achterhoek liggen.

  2. Behalve de naam en de ligging van het stadion is er werkelijk niets Gronings meer aan de FC.

   Dat er geen Groninger in de basis staat, en dat spelers passanten kon ik nog verteren, maar dat er nu niets meer Gronings aan beeldbepalende figuren rondloopt, betekent het einde van een Groninger voetbalclub. Plaatsgemaakt voor een amusementsbedrijf, met “fun only” als motto en, afgezet tegen de prijs, een slecht product.

 2. Prima keuze, een frisse man met nieuwe ideeën en heeft geen enge bindingen met de FC. Ik hoop dat hij geen ongeopende kasten aantreft en de FC vooruit gaat stuwen.
  Volgend jaar kopen mijn vrienden en ik in elk geval weer een seizoenkaart nu Nijland weg is.

  1. Wij geven er zes op.

   FC Groningen louter als bedrijf, en bezoekers louter als consument? Dank je de koekkoek. Kan als consument mijn 500 euro wel beter besteden dan naar de in vaak in winterse omstandigheden gespeelde wedstrijdjes in de lachwekkende eredivisie te gaan.

   De voetbalvereniging FC Groningen/GVAV is per vandaag overleden.

 3. Een echte supporter laat het aanschaffen van een seizoenkaart niet afhangen van de persoon die directeur is, of dat Nijland of Gudde is maakt niet uit.
  Een echte supporter steunt zijn club en laat zich niet door dit soort randzaken afleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *