Waar is de fiets van Rob Huter?

Hein Bloemink van Haren de Krant is blij dat er een eind is gekomen aan de onzekerheid voor mevrouw Huter nu het stoffelijk overschot van haar man is gevonden bij de Winschoterkade gisteren. Maar het vinden van de fiets kan nog meer onduidelijkheden oplossen. “Dan is de puzzel weer een stukje completer”.

Huter werd sinds 29 december vorig jaar vermist. Tegen zijn vrouw vertelde hij toen dat hij zich wilde oriënteren op de aanschaf van een nieuwe fiets. Hij werd voor het laatst gezien in de stad bij een fietsenwinkel aan de Bedumerweg. Daarna ontbrak ieder spoor, tot gisteren. De media besteden veel aandacht aan de kwestie, met name Haren de Krant, die  maakte in samenwerking met We Shoot It een film. Vandaag blijkt dat Rob Huter de sleutel van de fiets bij zich had en dat kan meer duidelijkheid verschaffen over de toedracht van de vermissing. Als Huter de fiets zelf op slot heeft gezet, lijkt het niet waarschijnlijk dat hij met fiets en al in het water is gevallen. De fiets moet nu nog ergens op slot staan.

Ziet u de de donkerrode Batavus-damesfiets type Verona, al dan niet met geblokte fietstassen? Bel de tiplijn: 0800-6070.