Veel verhalen bij expositie Bevingen van Binnen

Tot 15 maart is de expositie ‘Bevingen van Binnen’ te zien in het Atrium van het Provinciehuis. Verschillende betrokkenen bij de aardbevingen vertellen hun persoonlijke verhaal.

Deze expositie is gemaakt door journalisten Sake Elzinga en Rienk Kamer. Hij bestaat uit foto’s gecombineerd met persoonlijke verhalen van mensen die nauw betrokken zijn bij de aardbevingen. Via een hoofdtelefoon luister je naar de oprechte ontboezemingen, terwijl je de persoon via de foto recht in de ogen aan kijkt.

Kamer en Elzinga kiezen expres voor een breed scala aan verhalen. Zo zijn niet alleen gedupeerden aan het woord, maar ook een directeur van de NAM, de kinderombudsman en verschillende politici. Op deze manier willen de journalisten het volledige verhaal vertellen. Zo durven NAM-medewerkers niet meer te zeggen waar ze werken, uit angst voor negatieve reacties.

Voor de foto’s is een speciale camera gebruikt, zodat je aandacht getrokken wordt naar de ogen van de verteller. Dat gecombineerd met de indrukwekkende verhalen, zorgt voor een unieke beleving. De komende maanden willen Elzinga en Kamer de tentoonstelling op verschillende plekken in Nederland tonen. Op deze manier hopen ze meer begrip van alle kanten te creëren.