Super sneeuwmaan goed in Stad te zien

De super sneeuwmaan is in de nacht van dinsdag op woensdag goed in de stad te zien. “Het is echt een prachtig gezicht.”

De foto bij dit artikel werd rond 00.30 uur gemaakt door fotografe Agnes Koning. “Ik ben even de tuin in gelopen van mijn woning in Hoogkerk om dit bijzondere schouwspel vast te leggen.” Niet iedereen lijkt overigens dat geluk te hebben. Eerder in de avond liet Jan Koetse op Twitter weten dat er in het zuiden van de stad maar bitter weinig van de maan te zien was. “Te veel bewolking”. Op andere plekken in het land daarentegen weet men de maan ook goed vast te leggen.

Bij een zogenaamde super sneeuwmaan lijkt het hemellichaam groter dan normaal omdat deze bijna dertigduizend kilometer dichter bij de aarde staat dan gemiddeld. Gemiddeld staat de maan op 384.000 kilometer afstand van de aarde, maar zijn elliptische baan zorgt ervoor dat hij nu op 357.000 kilometer van onze planeet staat. De super sneeuwmaan is tot woensdagochtend aan het firmament te bewonderen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *