Spoor bij Hurdegaryp verwijderd: donderdag plaatsing tunnel

nieuws

De werkzaamheden bij het station van Hurdegaryp liggen op schema. Spoorbeheerder ProRail heeft woensdag samen met een aannemer succesvol het spoor kunnen verwijderen.

Het gaat om het stuk spoor tussen het station en de spoorwegovergang Rijksstraatweg. Deze spoorwegovergang gaat vervangen worden door een ondertunneling. Het tunneldeel is de afgelopen maanden naast het spoor opgebouwd en wordt donderdag ingeschoven. Om dit voor elkaar te krijgen moesten eerst de rails en het ballastbed verwijderd worden en moest grond weggegraven worden. Dit is woensdag allemaal gelukt, waarop donderdag het tunneldeel geplaatst kan worden. Deze werkzaamheden zullen rond 13.00 uur beginnen.

Ook de werkzaamheden tussen De Westereen en Feanwâlden liggen op schema. Parallel lopend aan de snelweg richting Dokkum wordt een fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor geplaatst die de spoorwegovergang met de Goddeloaze Singel vervangt. Het werk zorgt ervoor dat er tot komende zondagavond geen treinen kunnen rijden tussen Buitenpost en Leeuwarden. Vervoersbedrijf Arriva heeft stop- en snelbussen ingezet. Maandag rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *