Spoor bij Esperantoviaduct weer vrijgegeven

nieuws

De treinen richting Assen en Bad Nieuweschans rijden weer. Afgelopen nacht om 01.30 uur is het spoor onder het Esperantoviaduct vrijgegeven.

De treinvrije periode is hiermee voorbij. Het is nu niet meer nodig 24 uur per dag te werken. Combinatie Herepoort werkt bij de Esperantokruising tot eind deze maand dagelijks van 7.00 tot 19.00 uur, met mogelijk een uitloop tot uiterlijk 23.00 uur.

Vanaf nu is de verkeerssituatie gewijzigd. De tijdelijke fietsdoorgang bij de Helperzoom is vanwege werkzaamheden afgesloten. Dat betekent dat de onderdoorgang onder het viaduct tot en met 27 februari voor alle verkeer dicht is. Daarna gaat de onderdoorgang weer open.

Al het verkeer kan nu weer bij de Verlengde Lodewijkstraat onder het viaduct door. Daarmee is de Esperantokruising weer gedeeltelijk toegankelijk voor het autoverkeer. Fietsers van en naar het zuiden kunnen via de Verlengde Lodewijkstraat rijden en bij station Europapark onder het spoor doorgaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *