Snelle trein naar Bremen weer stap dichterbij

nieuws
Foto Andor Heij. Bremen, station

De gereserveerde 17 miljoen van het rijk voor de Wunderline komt definitief beschikbaar voor deze snelle spoorverbinding tussen Groningen en Bremen.

Daarmee is het financiële plaatje nog niet rond. De overheden hopen dat Brussel ook nog met Europees geld over de brug komt. De Nederlandse en Duitse overheden hopen dat de verbinding in 2030 klaar is. De reistijd tussen Groningen en Bremen wordt dan terug gebracht naar ruim twee uur.

Tijdens een bijeenkomst in Winschoten donderdag werden bouwafspraken gemaakt. De eerste stap vindt plaats in 2024 tegelijk met het herstel van de Friesenbrücke. “We gaan een nieuwe fase in waarmee we onderstrepen dat we gezamenlijk gaan voor de realisatie van de Wunderline”, aldus Henk Staghouwer, gedeputeerde provincie Groningen en voorzitter van de Stuurgroep Wunderline.

Deel dit artikel:

  1. het blijft een misser dat de Friesenbrücke hersteld wordt en niet vervangen door een tunnel op ICE niveau. daarmee zou niet alleen de spoorverbinding sterk verbeterd kunnen worden, maar ook de positie van de scheepsbouw langs de Ems.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *