Sloop Esperantoviaduct vordert gestaag

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Combinatie Herepoort is vrijdag begonnen met het wegtakelen van de eerste betonplaten van het viaduct Esperantokruising.

Het viaduct waar tot twee weken geleden de zuidbaan van de zuidelijke ringweg over heen liep wordt de komende periode gesloopt. Sinds afgelopen maandag zijn de onderdoorgangen Verlengde Lodewijkstraat en de Verlengde Willemstraat afgesloten voor het verkeer vanwege de voorbereidingen op de sloop. Zo zijn de afgelopen dagen bijvoorbeeld de geluidsschermen weggehaald. Vrijdag werden met een grote kraan de eerste betonplaten van het viaduct weggetakeld.

De komende dagen zal de rest van het viaduct weggehaald worden. Dit kan dan pas omdat daarvoor het treinverkeer richting Assen en Zuidbroek gestremd moet worden. De sloop van het viaduct is nodig omdat op dezelfde plek de ondertunneling van de zuidelijke ringweg gerealiseerd gaat worden. Als de voormalige zuidbaan is opgebroken kan met deze werkzaamheden gestart worden.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *