Categorieën: Nieuws

Scholierenstaking ook op Grote Markt

Donderdag is er scholierenstaking in Groningen om 10.30 uur op de Grote Markt voor het stadhuis.

‘Hiermee willen we een alternatief bieden voor scholieren die in het noorden van Nederland wonen en niet naar Den Haag kunnen komen. Wij staken omdat we willen dat de regering nu eindelijk eens aan de slag gaat met een goed klimaatplan en niet de economie en financiën zwaarder laat wegen. Het gaat om onze toekomst en die van de generaties na ons en we willen dat de wereld leefbaar blijft’.

‘Wij en de generaties na ons die het meeste last hebben van de bedreiging van de leefomgeving van mens en dier, hebben nu geen stem omdat we nog te jong zijn om te mogen stemmen. Daarom komen wij nu op deze manier op voor onze belangen en willen we de Nederlandse regering laten zien dat wij jongeren willen dat er voor onze klimaattoekomst wordt gezorgd. Nait soezen, moar kop d’r veur!’

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Staken ze nu voor het onderwijs of vanwege het klimaat (of vanwege het klimaat op scholen, zou ook nog kunnen) ?? Ik raak van de leg van al die onderwijsstakingen!

  • Als die scholieren zo begaan zijn zou het wel zo handig zijn om even te kijken naar hun eigen kleding, de 'mode industrie' is de tweede grootste vervuiler ter wereld. ( bron o.m. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/09/06/zo-vervuilen-onze-t-shirts-de-wereld-a1572435 )
    Door niet aan mode mee te doen draag je actief bij aan een schoner milieu maar daar zullen 99 procent van deze kinderen niet aan denken aangezien die helemaal geïndoctrineerd zijn met halve waarheden.

  • Denk dat als een profeet Orwell had uitgelegd hoe 2019 er uit zou gaan zien, dat George dan had gezegd: "Ga een ander voor de gek houden, geen enkele dappere en kritische die tegen die, uh die klimaatreligie in durft te gaan?. Zo donker gaat het niet worden".

  • Bedenk een klimaatplan waarmee je de mensheid (voor de aarde hoef je het niet te doen, de aarde overleefd de mens echt wel, die heeft wel zwaardere dingen voor de kiezen gehad) kunt redden dat goed is voor de schatkist zou ik zeggen. Een andere manier is er niet want lieve kuikbuiskindertjes: alles draait om geld/de economie, dat is meer waard dan een mensenleven maar goed dat leer je pas als je van school af bent. Je kunt ze de naïviteit daarom niet kwalijk nemen eigenlijk. Maar goed ik denk eerder dat het zal gaan om de gratis vrije dag dan dat er serieus zorgen zijn. Tenminste zo was het bij ons op school altijd wel haha.

    • Ten eerste bent u eerder geen "Klaas Vaak" maar een dromen verpester. Integendeel kunnen WIJ, de jongere mensen later niet meer dromen, want hard of niet, dan zijn we dood. Of de mensen daarna of daarna. Het enige waar u aan denkt is geld. U lijkt me zo'n typisch dom Donald Trump typje. U denkt alleen maar aan uzelf. Groetjes, de mensen die om de aarde denken ;)

  • Kinderen bepalen het aanbod niet, zij bepalen ook de (eerlijke) prijzen en ook de belastingen niet. Ook bepalen zij niet welke reclames en en welke stemmen/partijen zendtijd krijgen.
    Zij mogen nog niet stemmen en hebben daarom geen invloed op de politieke, economische keuzes van de voornamelijk rijke heren die de wereld bestieren.
    Hier hun bescheiden bijdrage van zich te laten horen!
    En hun wens en roep om maatregelen en regelgeving voor een betere toekomst! Het zal hun (ook) helpen zich bewust(er) te worden hoe ze zelf kunnen bijdragen aan een schonere toekomst.
    Niet bagatelliseren aub!

    • Denk je ook even alle arme kindertjes.

      Er gaat 500.000.000.000 euro (conservatief geschat) van middenklasse/onderklasse naar rijk.

      • Dat de energietransitie gebaseerd op een blinde klimaatregilie een ordinair verdienmodel is. Knaken voor de Tesla's en Siemens van de wereld.

        De stoere binnenlandse praatjes van Rutte en paljas Dijkhoff blijken holle frasen als Rutte in het buitenland spreekt

  • Wat mij vooral verontrust over de klimaatdiscussie, is dat niemand meldt dat de netbeheerders niet voldoende capaciteit hebben om de aanvragen van bedrijven voor verduurzaming te honoreren
    LIANDER zegt gewoon tegen een bedrijf dat zonnepanelen wil plaatsen, sorry kan niet, geen capaciteit!
    Desgevraagd blijkt het dat de aanvoerleidingen van elektrische stroom te dun zijn en zouden"smelten" als er meer stroom doorheen moest!
    Dus: waar komt de stroom vandaan als we elektrisch gaan rijden, elektrisch koken, elektrisch verwarmen enz.?
    Eerst moeten de netbeheerders de leidingen aanpassen en dat duurt wel even!
    Ondertussen kunnen de kinderen die nu staken wel helpen door minder energie te verbruiken, bv door minder lang en minder vaak onder de douche te gaan staan! Door de lichten minder aan te laten. We zouden ook met ons allen kunnen afspreken dat 1 maal per jaar met vakantie per vliegtuig wel voldoende is.

Recente berichten

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

16 minuten geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

54 minuten geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

1 uur geleden

Vanaf volgend week rijden treinen uit Stad vaker door naar Eemshaven voor veer naar Borkum

De treinen van Arriva rijden vanaf aanstaande maandag vaker helemaal door naar de Eemshaven. (meer…)

1 uur geleden

Hotel Schimmelpenninck Huys aan Oosterstraat failliet verklaard

Het Hotel Schimmelpenninck Huys aan de Oosterstraat is failliet verklaard. (meer…)

2 uur geleden

Ouders met baby in Martini Ziekenhuis kunnen nu ook buiten het ziekenhuis naar hun kind kijken

Met steun van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis heeft de verpleegafdeling twaalf webcams geplaatst…

2 uur geleden