Persoon zwaargewond bij aanrijding met trein

nieuws
Foto: facebook.com/treinnoord/

In Leeuwarden is woensdag aan het einde van de middag een persoon zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een trein. Door het ongeluk was er een tijdlang geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen en de Friese provinciehoofdstad.

Het ongeluk gebeurde rond 16.45 uur. De sneltrein richting Groningen, die net vertrokken was van het station in Leeuwarden, schepte ter hoogte van de Oostergoweg een persoon. De machinist zette daarop direct de trein stil. Al vrij snel daarna kwamen de hulpdiensten ter plaatse. Zij hebben het slachtoffer gestabiliseerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Vanwege het ongeluk werd het treinverkeer tussen Hurdegaryp en Leeuwarden stilgelegd. Ook reden de sneltreinen niet.

Rond 18.15 uur werd het baanvak weer vrijgegeven waarna het treinverkeer weer kon worden opgestart. Naar de oorzaak van het ongeluk wordt onderzoek gedaan. De spoorwegovergang Oostergoweg is een bewaakte overweg. Bij het onderzoek wordt onder andere gekeken of de lampen en slagbomen juist gefunctioneerd hebben.