Onvermijdelijke verkeershinder enigszins aangepast

nieuws

Na de ochtendspits van dinsdag zijn de verkeerslichten op de kruising Kempkensberg-Hereweg aangepast. Het verkeer vanaf de Kempkensberg dat bij de Hereweg rechtsaf slaat, krijgt nu langer groen licht.

Verkeerskundigen van Aanpak Ring Zuid, Combinatie Herepoort en Groningen Bereikbaar waarschuwen dat de aanpassing niet alle verkeersproblemen op dit punt oplost. Bij de Kempkensberg waren verkeersopstoppingen ontstaan nadat afgelopen vrijdag de oprit richting Hoogezand en Delfzijl voorgoed werd afgesloten. Verkeer vanaf de Helperzoom en DUO kan nu niet meer bij de Kempkensberg de ringweg opdraaien in oostelijke richting. Het verkeer kan alleen rechtdoor naar de kruising met de Hereweg. De verkeerslichten konden deze extra toestroom van verkeer niet goed verwerken. Nu de verkeerslichten anders zijn afgesteld, verwachten de verkeerskundigen dat de doorstroming verbetert. Toch zullen verkeersopstoppingen hier blijven voorkomen. De verkeerskundigen bekijken de komende tijd het effect van deze aanpassing op het verkeer. Wellicht volgen er meer aanpassingen.

Het is volgens de verkeerskundigen onvermijdelijk dat de ombouw van de zuidelijke ringweg tot verkeershinder in de stad leidt. Het verkeer dat normaal via de oprit bij de Kempkensberg richting Hoogezand of Delfzijl reed, moet nu een andere route zoeken. Het kaartje laat de mogelijke routes zien.