Categorieën: Sport

Nieuwe technisch directeur Groningen Fledderus heeft timmermansoog voor talent

Mark-Jan Fledderus wordt per 1 april de nieuwe technisch directeur van FC Groningen. Hij heeft voor vijf jaar getekend.

Volgens directeur Hans Nijland heeft Fledderus een timmermansoog voor talent en een brede interesse voor innovatieve ontwikkelingen in het voetbal.

De 36-jarige oud-voetballer is sinds een jaar technisch manager bij Heracles Almelo. Van 2004 tot 2008 speelde hij bij FC Groningen. Fledderus volgt Ron Jans op die zijn vertrek al had aangekondigd.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Geen Nevland? Intelligent, ademt voetbal en tevens rijk aan contacten in Scandinavië. Met name IJsland waar het bol staat van het talent.

    • Nevland is een beminnelijk man, maar te koelbloedig en onafhankelijk voor Nijland. Laat zich als technisch directeur niet intimideren door Nijland en diens netwerk. Nijland probeert verder kampen/stromingen te creëren binnen de FC. Verdeel en heers. Wordt bij gebrekkige professionaliteit een strijd tussen Rotterdam en Drenthe.

      Verder wel vertrouwen in Fledderus. Was een speler naar mijn hart. Absolute winnaar op het veld. Man die kan helpen om van Groningen weer een vechtmachine kan maken.
      En komt verstandig over. Denk dat hij wel ziet dat Buijs overduidelijk kwaliteit heeft, en behouden moet worden voor de FC. En dat vroegere onmin tussen hen vooral gevolg was van jeugdigheid in combinatie met testosteron en adrenaline, en dat ze als professionele dertigers, in de relatieve rust van kantoor/vergaderruimte, daar over heen kunnen stappen.

      Grote vraag is: wat is het belang van Nijland om als die treurige Riemer van der Velde, de pionnen te willen neerzetten? Als zelfbenoemd grootste supporter wil hij toch ook een goed geoliede toplaag voor de FC? Probeert hij zo lijken in de kast te kunnen houden? Lijken die er volgens Martin Drent zouden zijn.

      • Martin Drent? , die weet helemaal niets van er binnen de FC gebeurt. Martin die door de DVHN en RTV Noord als echte Groninger word genoemd terwijl hij meer dan helft van z'n leven in Emmen woont.
        Echte Groningers verlaten hun dorp of stad niet en daar is niets Hebreeuws aan.

      • Groningen is, gelegen op de Hondsrug, een Drentse stad. Vind ik als Groninger tenminste. Afgezien of Martin Drent (Korreweg, 1969) een Groninger is, denk dat zijn hij uitspraak over "lijken in de kast" niet voor de vuist weg doet.
        Zou anders ook niet snappen waarom Nijland allerlei mensen aanstelt die hij (met behulp van media en ander netwerken) in geval van nood omver kan duwen, dan wel bevriend met hem zijn. Komt erg Riemer-achtig over; dit zaakje stinkt. Om mij onduidelijke redenen wil Nijland de baas blijven. Anders was Nevland zeker gepolst. Want Erik Nevland zou de droomkandidaat zijn. Maar een te groot, populair en onafhankelijk icoon voor Nijland om te kunnen intimideren.

      • Drent heeft niet gezegd dat er lijken in de kast liggen, hij heeft gezegd dat hij hoopt dat er geen lijken uit de kast komen bij het vertrek van Nijland. Verder is het een roeptoeter die zijn onderbuik laat spreken ipv moeite doet om zijn onderbuikgevoel te onderbouwen met feitelijkheden. En jij doet in dat opzicht precies hetzelfde met het hele kampen/stromingen verhaal.

  • Bizar weer iemand aan te nemen zonder ervaring. Eerst Buijs met zijn clichématige geklets en nu Fledderus, waarvan onduidelijk is wat zijn kwaliteiten zijn. Overeenkomst is dat het beiden spelers waren zonder voetbalgogme. Veel inzet en weinig voetbalslimheid.
    Je hebt dan wel veel geluk nodig om daar een succesvolle club van te maken. Slechte beurt van de RvC, waar ik overigens ook geen hoge pet van op heb. De helft bestaat uit oud-ambtenaren, Ook geen aanbeveling.
    Voorzitter Wink had indertijd als allerlaatste in de gaten dat hij ver over de houdbaarheidstermijn heen was toen hij bij de gemeente vertrok. Die man met zijn grote trukendoos werd door niemand meer serieus genomen.

      • Klopt.
        Gelukkig spelen geluk en toeval een erg grote rol in het voetbal. FCG is dus zeker niet kansloos.

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

4 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

4 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

6 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

7 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

7 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

7 uur geleden