Categorieën: Sport

Mark-Jan Fledderus nieuwe technisch directeur van FC Groningen

Mark-Jan Fledderus wordt definitief de nieuwe technisch directeur van FC Groningen. Fledderus wordt aan het einde van de maandagmiddag gepresenteerd.

De 36-jarige oud-voetballer is sinds een jaar technisch manager bij Heracles Almelo. Van 2004 tot 2008 speelde hij bij FC Groningen. Daarin scoorde hij twaalf doelpunten, waarvan negen in de eredivisie. Hij heeft bovendien een hbo-diploma commerciële economie.

Fledderus volgt Ron Jans op, die al had aangegeven te willen stoppen als technisch directeur

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Krijg het vermoeden dat Nijland twee kampen probeert te creëren, en als die enge Riemer van de Velde over zijn graf heen wil regeren. Een Rotterdamse kamp (Gudde en Buijs) en Drents kamp (Klaver, Fledderus, Hoekstra).

    Mocht Nijland op deze manier aan de touwtjes wil blijven trekken, dan maar tot persona non grata voor Hitachi Capital Stadion verklaren.

    Fledderus lijkt een laptopman. Ben meer van de Veldmate methode. Aandacht op bijzonder geslaagde acties leggen, in plaats van naar verzameling percentages te kijken. Zelfvertrouwen is bijvoorbeeld slecht te kwantificeren. Net als gevolgen van groepsdynamiek (Tibbling) en cultuursverschillen. Wie weleens een training van de FC bezocht kon daar enorme demarrage en vlammend schot van Sorloth zien. Of het ongemak (met lul Maaskant) maar ook het talent van Kostic.

    Hoop dat met Fledderus het gehypte laptopgebeuren niet te dominant wordt. Hoewel ik - en dit is in tegenspraak - wel voor terugkeer van Kemkers ben.

    P.S.

    Loopt Ajax met Doan te kloten? "Schiet er maar niet teveel in anders gaan die boertjes meer dan tien miljoen vragen". Zeer slecht gevoel bij Overmars c.s. Klagen over weerstand in eredivisie maar wel levensaders in vorm van potentiële grote transfersommen en jeugdopleidingen willen plunderen. Mochten ze Romano Postema de kop gek maken, dit als oorlogsverklaring beschouwen; geen Amsterdamse knieschijf meer veilig in HC Stadion.

    • Kemkers moet vooral weg blijven, je hebt als voetvereniging niets aan man met een zwabbervoet, dat onder hoge druk een verkeerde baanwissel aangeeft en bovenal een voormalig c sporter. Schaatsen is een zeer kleine en bovenal oer saaie sport, vandaar dat schort track in een zeer korte periode vele malen groter is als schaatsen op de lange baan.

      Ik ben van mening dat je voormalig voetballers op alle technische positie's moet hebben, zij weten uit eigen ondervinding wat een voetballer nodig heeft en weet tevens ook wat een voetballer absoluut niet moet doen.
      Kemkers heeft slechts een solo sport uit castorgie c gedaan, oeverloos vele rondjes draaien en wat looptraining,fietsen en het hilarische stuk elastiek. Voetbal is een teamsport met verschillende tactieken en technieken en dat ook nog gecombineerd met bal dat is totaal niet te vergelijken met een schaats schema van Kemkers.

      Een voormalig schaats trainer maakt een voetballer niet beter, jij haalt je brood toch ook niet bij een schoenenzaak.

      • Schaatsen is internationaal een sport van niks, en ik vind het ook slaapverwekkend. Ben ik met je eens. Lachwekkend dat schaatsers wel genonimeerd werden voor sportman van het jaar, maar Arjen Robben niet.

        Maar bij AZ hebben volgens mij een aantal niet-voetballers (als Bas Eenhoorn en Ton Gerbrands) een belangrijke bijdrage aan de het technisch (jeugd-)gedeelte gegeven.
        Denk dat Kemkers wel wat kan toevoegen mbt verbeteren van professionaliteit bij de FC. Bij de FC zijn/waren een aantal belangrijke figuren serieus vies van een topsportcultuur. Anno 2019.

  • Ron Jans kwam mede door publieke opinie tot de conclusie dat hij niet geschikt was, zonder deze opinie dacht Jans nog steeds dat hij geschikt was.
    Groningen gaat verder met een fris managementteam team en dat geeft hoop op betere tijden.

    Nijland gaat naar eigen zeggen volgend jaar bij de Z - Side staan, let op: naar eigen zeggen is bij Nijland aan erosie onderhevig want die gaat natuurlijk gewoon in één van de boxen zitten.

    Jans zat overigens in Den Haag ADO te bekijken tegen Ajax, waarom is de grote vraag.

    • Topvoetballers kunnen extreem snel informatie verwerken. Messi heeft zonder twijfel een brein dat veel op dat van bijvoorbeeld een geniale musicus lijkt. Messi is genialer dan alle bakfietsende GroenLinksers bij elkaar.

      P.S.

      Gemiddelde opleidingsniveau verschilt niet significant met anderen die vanwege tijdsbesteding niet volle aandacht op studie/scholing kunnen vestigen.

      • Dat is dus vooral het onderbewustzijn. Laat hem een belastingformulier invullen en hij mag blij zijn dat ie niet in de bak terecht komt.

      • Nee, zijn focus is van zo'n buitengewoon hoog niveau, dat hij in een "vertraagde tijd" voetbalt. En daarom tegenstanders ook zo makkelijk voorbij loopt. Beschikt over enkele superieure cognitieve vaardigheden.

        Intellect en intelligentie zijn geen synoniemen. Het is een semi-intellectuele, maar vooral arrogante trek om niet-intellectuelen als voetballers dom te noemen.

      • Des te groter de geest, des te groter het beest.

        Transparency International is trouwens lang geen zuivere koffie. Voor mij geen "to go to".

        • Uiteraard niet VSH maar dit verhaal is uit tig verschillende bronnen te halen. Maar VSH zou eens zijn mening moeten bijstellen. Dat kan natuurlijk niet.

Recente berichten

Overheden wijzen vooral naar elkaar bij aanpak giftige bestrijdingsmiddelen in drinkwater- en natuurgebieden

Overheidsinstanties wijzen vooral naar elkaar bij de aanpak van giftige bestrijdingsmiddelen in drinkwater- en natuurgebieden.…

31 minuten geleden

Credits voor technische staf van de FC: “We zijn gaan voetballen met jongens die het groen-wit in hun hart hebben”

FC Groningen promoveerde vrijdagavond na een jaar Keuken Kampioen Divisie terug naar de Eredivisie. In…

2 uur geleden

GIJS neemt afscheid van Csaba Kercso-Magos als hoofdcoach

Csaba Kercso-Magos is niet langer de hoofdcoach van de Heren 1 van de ijshockeyers van…

4 uur geleden

Engelse voetbal-YouTuber maakt vlog over promotiewedstrijd FC: “Community here is absolutely amazing”

De Engelse voetbal-YouTuber Josh Cordeschi, die op YouTube bekend is onder de naam Fusion Josh,…

4 uur geleden

Ook komende avond en nacht kansen op noorderlicht

Het noorderlicht zal ook zaterdagavond en in de nacht naar zondag zichtbaar zijn. Dat verwachten…

5 uur geleden

D66 wil weten hoeveel geld en subsidies de gemeente krijgt vanuit de Europese Unie

De fractie van D66 in de gemeenteraad wil van het College weten hoeveel geld en…

8 uur geleden