AFGELOPEN: Willem II – FC Groningen (1-2)

Na een ware thriller heeft FC Groningen met 2-1 gewonnen van Willem II. Door doelpunten van Warmerdam en Sierhuis kwamen de Groningers op voorsprong, een voorsprong die tot de laatste seconden moest worden verdedigd. Lees hier het liveblog terug en praat mee in de reacties.

AFGELOPEN! WAT EEN THRILLER.

90+5’ Nog 50 seconden…

90+2’ Het uitvak houdt het niet meer… Padt redt op een inzet van Tapia in het doelgebied.

90+1’ Nog vijf minuten volhouden voor de mannen van Danny Buijs.

85’ Uit de daarop volgende corner is het bijna Memisevic die kan scoren.

84’ Daar is FC Groningen weer een keertje: Mahi’s schot gaat rakelings naast nadat zijn schot gekraakt werd.

83’ Gele kaart voor Padt die het te bont maakt met het tijd rekken.

FC Groningen moet meer initiatief gaan tonen. Het laat Willem II veel te makkelijk voetballen en het resulteert in enorme kansen voor de Tilburgers om de haverklap.

80’ Sergio Padt is de naam. Hij voorkomt met een fantastische redding dat Vrousai zijn tweede maakt voor de Tricolores.

79’ Tapia kopt maar net over.. het worden nog spannende minuten voor de Groningers.

77’ FC Groningen werkt een hoekschop matig weg en Dankerlui schiet vanuit de tweede lijn hard en rakelings naast.

73’ Wissel FC Groningen: Danny Buijs bouwt meer zekerheid in door van de Looi In te brengen voor doelpuntenmaker Sierhuis.

70’ FC Groningen krijgt nog twintig spannende minuten. Willem II dringt aan voor de gelijkmaker.

68’ Bruns schiet van afstand waar hij had moeten afgeven op de rennende El Hankouri.

64’ pavlidis kopt over uit een hoekschop die voort kwam uit een redding van Padt op een inzet van Isak. Padt had de bal klem kunnen hebben.

Jeffrey Chabot lijkt geblesseerd te zijn geraakt bij een goede tackle waarmee hij een grote kans voor Willem II voorkwam.

62’ Dubbele wissel FC Groningen: Chabot wordt vervangen door Ludovit Reis die de plek van Memisevic overneemt die op zijn beurt weer op de plek van Chabot gaat spelen. Mo El Hankouri vervangt Illias Bel Hassani.

59’ OEF…Padt tast mis bij een hoekschop en het is Warmerdam die de bal van de lijn kopt.

55’ DOELPUNT WILLEM II: Vrousai schiet op de rand van de 16 meter hard de bal in de verre hoek. 1-2.

48’ Mimoun Mahi schiet vanuit een kansrijke positie hoog over.

46’ Wissel Willem II: Meissner blijft achter in de kleedkamer. Zijn vervanger is Pavlidis.

46’ De tweede helft is van start! Weet FC Groningen de voorsprong vast te houden of zelfs uit te breiden?

HET IS RUST. Na 45 intense minuten gaat FC Groningen door twee doelpunten in twee minuten tijd rusten met een 0-2 voorsprong.

45’ Willem II krijgt vlak voor rust nog een kans op de aansluitingstreffer: Isak kopt maar net naast.

44’ Nu gaat Zeefuik wél op de bon: geel.

37’ SIERHUIS MET ZIJN EERSTE VOOR DE CLUB! Kaj Sierhuis komt door geklungel achterin bij Willem II voor keeper Wellenreuther en schuift met zijn linker de bal in het doel. 0-2.

35’ DOELPUNT FC GRONINGEN: Django Warmerdam krult met notabene zijn rechterbeen een bal van afstand prachtig in de verre hoek. 0-1 is de stand.

33’ Gele kaart voor Willem II’er Tapia.

31’ Gele kaart voor Memisevic na het neerhalen van Vrousai die knap paar Groningers voorbij dribbelde.

29’ Het Tilburgse publiek heeft het gemunt op Sergio Padt: “Sergio kaartje halen”; zingt de fanatieke aanhang.

28’ Willem II had een grote kans op de 1-0 maar speelde een aanval zeer slecht uit.

26’ De spelers van Willem II en FC Groningen hebben steeds onenigheid met elkaar. Het thuispubliek keert zich tegen Martens die volgens hen een kaart had moeten geven voor een vermeende elleboog van Zeefuik.

23’ Willem II dringt aan en ziet een schot van Renato Tapia naast gaan.

15’ Warmerdam speelt slordig de bal in de voeten van Isak die zijn schot goed gekeerd ziet worden door Padt.

13’ Bel Hassani geeft een scherpe voorzet op Sierhuis die maar net over kopt!

8’ Padt komt op tijd bij de bal en voorkomt zo een doelpunt van Isak. Tien seconden later is Sierhuis in een kansrijke positie. Intensiteit ligt hoog in de eerste minuten.

6’ Eerste kans van de wedstrijd is voor Kaj Sierhuis die zijn inzet makkelijk gered ziet worden door Wellenreuther.

1’ Na een mooi eerbetoon aan icoon Jurrie Koolhof heeft Willem II afgetrapt.

Voor de aftrap zal er een minuut stilte klinken in het Koning Willem II stadion om stil te staan bij het overlijden van Jurrie Koolhof.

Willem II draait een solide seizoen in de Eredivisie onder leiding van trainer Adrie Koster. Willem II staat op de negende plek en wist vorige week met 0-1 te winnen van FC Utrecht. De Tricolores hebben in de winterstop afscheid genomen van topschutter Fran Sol. Als vervanger huurden zij Alexander Isak van Borussia Dortmund. Sommigen noemen hem de nieuwe Zlatan.

FC Groningen was vorige week ondanks een zeer slechte eerste helft dicht bij een punt tegen landskampioen PSV. Waar Danny Buijs tegen de Eindhovenaren koos voor een verdedigende opstelling, kiest de trainer tegen Willem II voor de opstelling die met 3-0 wist te winnen van Heracles. Kaj Sierhuis en de van een schorsing teruggekomen Zeefuik staan weer in de basis.

Historie (39 keer): 7x winst voor FC Groningen, 9x een gelijkspel en 23 overwinningen voor Willem II. Vorig seizoen eindigde het duel in 1-1, de wedstrijd in Groningen van 18/19 eindigde in een 0-1 overwinning voor de Tilburgers.

Opstelling Willem II (4-3-3): Wellenreuther, Lewis, Heerkens, Peters, Llonch, Isak, Crowley, Dankerlui, Vrousai, Meissner, Tapia

Opstelling FC Groningen (4-4-2): Padt, Zeefuik, te Wierik, Chabot, Handwerker, Bel Hassani, Bruns, Memisevic, Warmerdam, Sierhuis, Mahi

Scheidsrechter: Richard Martens