LIVEBLOG: FC Groningen – Vitesse (2-1)

FC Groningen heeft zondagmiddag gewonnen van Vitesse. Kaj Sierhuis en Darfalou hielden de stand gelijk, Mo El Hankouri schoot in de laatste minuten van de wedstrijd FC Groningen langs Vitesse: 2-1.

AFGELOPEN! Mo El Hankouri schoot FC Groningen in de laatste minuten van de wedstrijd langs Vitesse. 2-1.

90+2’ Wissel Vitesse: Doekhi binnen de lijnen voor van de Werff.

90+2’ DOELPUNT FC GRONINGEN! Kaj Sierhuis onderschept de bal op het middenveld en Reis geeft de bal mee aan El Hankouri. Hij dribbelt langs twee man en haalt uit in de korte hoek. 2-1!

90+1’ Drie minuten extra speeltijd.

87’ Gele kaart voor Jeffrey Chabot.

86’ Er komt wat los in het elftal na de komst van Gladon. De FC creëert kansen.

83’ Wissel FC Groningen: Spits Paul Gladon mag het verschil gaan maken. Thomas Bruns verlaat het veld.

79’ El Hankouri en Doan gaan alleen af op Eduardo. Alleen Clarke-Salter staat in de baan. El Hankouri probeert de bal mee te geven op Doan, iets wat volledig mislukt.

77’ Wissel Vitesse: Dauda komt erin voor doelpuntenmaker Darfalou die geblesseerd het veld verlaat.

75’ Doan speelt paar man goed uit en schiet dan vanuit een moeilijke positie op doel: in de handen van Eduardo.

66’ Het houdt nog niet over dusver.

59’ Wissel FC Groningen: Illias Bel Hassani gaat naar de kant en Tom van de Looi is zijn vervanger.

57’ Voorzet van Handwerker belandt in de handen van Eduardo.

54’ Ødegaard met een grote schietkans: ruim naast.

52’ Wissel FC Groningen: Mo El Hankouri vervangt de geblesseerde Django Warmerdam.

48’ Mo El Hankouri lijkt hem te gaan vervangen.

47’ Warmerdam ligt op de grond en voelt aan zijn dijbeen. Het lijkt einde wedstrijd voor de linker middenvelder.

46’ De tweede helft is begonnen! Weet de FC de Arnhemmers nog opzij te zetten?

HET IS RUST. Na een eerste helft waar beide ploegen elkaar aardig in evenwicht hielden, kunnen de spelers aan de thee.

39’ FC Groningen moet scherper worden. Nu was het bijna Clark die de Arnhemmers op voorsprong kon schieten. Darfalou kraakte de bal waardoor de stand gelijk blijft.

35’ Even later schiet Bel Hassani tegen de arm van een Vitessenaar in het strafschopgebied. kuipers gaat niet in op de verzoeken van de Groningers.

34’ DOELPUNT VITESSE. Karavaev stoomt op aan de rechterkant en geeft voor op Darfalou die vrij kan binnen schieten. De verdedigende linie van Groningen zag er niet goed uit. 1-1.

28’ Ludovit Reis voorkomt met een knappe onderschepping dat Darfalou alleen op Padt af kan.

22’ Foor geeft van de linkerkant voor, Darfalou kan net niet bij de bal.

15’ Eerste wapenfeit van de Arnhemmers komt van Mukthar Ali. Hij schiet hoog over.

13’ DOELPUNT FC GRONINGEN! Handwerker geeft laag voor en Kaj Sierhuis schiet erg knap met zijn linkerbeen de bal in het doel. 1-0!

11’ Memisevic kopt over. FC Groningen komt meer en meer in de wedstrijd.

10’ Bel Hassani en Doan voetballen zich mooi door de verdediging van Vitesse. De voorzet van laatstgenoemde komt net niet aan bij Sierhuis.

7’ Warmerdam loopt bijna met zijn een hoofd een voorzet van te Wierik binnen. Eerste kans van de wedstrijd.

1’ Kuipers heeft gefloten, we zijn van start.

Voorafgaand aan de wedstrijd klinkt er een minuut applaus ter ere van de overleden Jurrie Koolhof.

Danny Buijs moest puzzelen om elf namen op het wedstrijdformulier te krijgen. Door de afwezigheid van Mahi, Zeefuik en Absalem speelt te Wierik rechtsback, zakt Memisevic terug naar het centrum en speelt Reis op het middenveld. Bel Hassani speelt als schaduwspits achter Kaj Sierhuis.

Vitesse is het spoor de laatste weken bijster. De ploeg van Leonid Slutskiy begon redelijk aan het seizoen met onder andere een 5-1 zege op FC Groningen, maar is het goede gevoel verloren. De spelersgroep schijnt het niet eens te zijn met de tactieken en sportpsychologen moeten het goede gevoel weer terugbrengen in de Arnhemse spelersgroep.

Historie FC Groningen – Vitesse: van de 34 keer won FC Groningen 15 keer het onderonsje, 9 keer gingen de punten mee naar Arnhem en 10 keer eindigde het duel in een gelijkspel.

Opstelling Vitesse: Eduardo, van der Werff, Clark, Karavaev, Darfalou, Clarke-Salter, Serero, Ødegaard, Bero, Ali, Foor

Opstelling FC Groningen: Padt, te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker, Doan, Bruns, Reis, Warmerdam, Bel Hassani, Sierhuis

Scheidsrechter: Björn Kuipers