Kunstwerk terug in Stadspark op nieuwe sokkel

nieuws

Het beeld van een zittende vrouwenfiguur, vlakbij het paviljoen in het Stadspark, heeft een nieuwe natuurstenen sokkel gekregen.

Het werk staat sinds 1963 in het Stadspark. De gemetselde sokkel van donkere Groninger klinkers was aan vervanging toe. Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) heeft voor dit werk een natuurstenen sokkel van rood graniet uitgekozen. Afgelopen week kwam de zittende vrouwenfiguur op de nieuwe sokkel terug in het Stadspark.

Het kunstwerk van Mattheus Meester werd destijds door de Vereniging “Het Stadspark” aangeboden aan de gemeente. Zij gaven hiermee uitvoering aan een legaat van de heer W. Bulthuis, dat was een bedrag bedoeld voor een kunstwerk in het Stadspark.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *