Hoogkerk heeft vijftig jaar ervaring met herindeling

nieuws
foto: Geartsje Stoker

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de gemeente Hoogkerk ophield te bestaan, en Hoogkerk en omstreken onderdeel werd van de gemeente Groningen.

De Wijkraad van Hoogkerk heeft plannen: ‘Vijftig jaar van gedeelde ervaringen, lief en leed. Vijftig jaar waarin het dorp Hoogkerk altijd een sterke identiteit heeft behouden: ’50 jaar dorp in stad’. Het lijkt ons goed dit jaar aandacht te besteden aan dit vijftigjarig jubileum. Samen met Hoogkerkse organisaties zoals de Historische Vereniging, Vereniging Nationale Feesten, Kwaliteit uit Hoogkerk en bedrijvenvereniging WEST willen we dit jubileum opzetten. Vanuit de wijktop drie – een jaarlijks budget voor doelen in de wijk – en vanuit de gemeente is er budget voor de organisatie van festiviteiten. Samen voor heel Hoogkerk.’

Deel dit artikel: