GRC Groningen en Stadspark geven zege uit handen

sport
Foto Martijn Minnema. GRC - Heerenveen

GRC en Stadspark leken vanmiddag allebei op weg naar hun tweede zege op rij in de zondag eerste klasse F. Maar ze verspeelden beide een voorsprong van twee treffers en hielden slechts een punt over.

Door Martijn Minnema 

GRC leek op weg naar een makkelijke zege op nummer vier Heerenveen. 84 minuten lang was er niks aan de hand voor GRC en stonden de Groningers op een comfortabele 3-1 voorsprong. Tot het in de slotfase vanuit het niks mis ging.

GRC was al na 8 minuten op 1-0 gekomen dankzij Raily Seraus en leek tegen een pover Heerenveen op rozen te zitten toen Niek Snippe er in de 38′ minuut 2-0 van maakte.

Ook een tegentreffer in de eerste minuut na rust deerde GRC niet, 7 minuten later was de marge weer twee toen Erwin Alt er 3-1 van maakte.

Daarna gunde GRC Heerenveen de bal en stopte het zelf te weinig energie in de wedstrijd. Desondanks leek GRC de zege simpel over de streep te trekken maar het kreeg uiteindelijk toch de rekening gepresenteerd. In de 84′ minuut viel de aansluitingstreffer en twee minuten later stond het zelfs 3-3. GRC was wakker maar de opleving kwam te laat, ondanks drie goede kansen werd er niet meer gescoord.

Ook Stadspark leek op weg naar een zege. Bij het Leeuwarder FVC stonden de stadjers bij rust door treffers van Cedwin Tel (8′) en Boye Boonstra (39′) met 0-2 voor. Na rust kwamen de Friezen door twee treffers van Robin Hollander (50′ en 75′) langszij en moest Stadspark genoegen nemen met 2-2.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *