Gladon scoort eerste doelpunten voor FC Groningen

Tijdens een wedstrijd van de reserves van FC Groningen tegen Jong FC Twente heeft Paul Gladon zijn eerste doelpunten gemaakt voor de FC in wedstrijdverband. De wedstrijd op Corpus den Hoorn eindigde in 2-2.

In de eerste helft speelde FC Groningen pover en kwam Jong FC Twente op 2-0, mede door een strafschop. De Japanner Ko Itakura speelde in het centrum van de verdediging, terwijl Hans Nijland bij zijn presentatie liet weten dat hij gehaald werd als middenvelder. Toch wist Itakura een assist te geven bij de 2-1 van Paul Gladon, waarbij hij de bal beheerst in de voeten van de spits kopte.

In de tweede helft schoot FC Groningen sterk uit de startblokken. Trainer Danny Buijs, druk en fel coachend vanaf de zijlijn, leek een donderspeech gehouden te hebben in de kleedkamer. Poverheid maakte plaats voor fel druk zetten. Jong FC Twente kwam er nauwelijks meer uit.

De 2-2 viel halverwege de tweede helft. Na wat wissels speelde Itakura vanaf het middenveld. Met een geweldige crosspass zette Itakura Ajdin Hrustic vrij in het strafschopgebied. Hrustic leek zelf te gaan schieten. In plaats daarvan vond hij Paul Galdon met een geweldig hakje. De spits had de hoek voor het uitzoeken en faalde vanaf vijf meter niet.

Diezelfde Hrustic viel ook negatief op. Bij een opstootje greep hij zijn tegenstander naar de keel, waarvoor hij geel kreeg van de scheidsrechter.